Opruimen

Breng de hal en zolder weer op orde met deze handige tips

30 november 2021 17:34

Sanne is onlangs verhuisd en alles ziet er al helemaal strak en netjes uit, behalve de hal en de zolder. Beneden hebben de schoenen namelijk nog geen vaste plek en er staan overal kratten op de grond. En op zolder staan er behoorlijk wat dozen vol administratie en herinneringen. Dit kan natuurlijk veel praktischer en opgeruimder. Daarom helpt Galit om de hal én zolder efficiënt in te richten.

Een hal vol spullen

Wanneer je het huis van Sanne binnenstapt is het eerste probleemgebied direct zichtbaar. De hal is behoorlijk ruim, maar op de grond staan allerlei kratjes met schoenen, tassen, mutsen en noem maar op. Daarnaast is het lastig je jas op te hangen omdat de kapstok eigenlijk te klein is.

Bij het uitzoeken van de spullen uit de hal is het belangrijk om seizoensspullen te scheiden. Hang de zomerjassen in de winter helemaal achterin of berg ze op. En doe dit in de zomer natuurlijk ook omgekeerd. Mensen denken vaak dat ze wel weten wat ze hebben. De spullen zijn misschien een jaar geleden nog uitgezocht en liggen wel prima zo. Maar toch is er een grote kans dat er ondertussen behoorlijk wat dingen weg kunnen wanneer je ze een jaar niet hebt gezien.

Oude kasten krijgen een nieuw leven

Galit gebruikt kasten die elders in het huis stonden, om alle spullen uit de hal een mooi plekje te geven. Alle lades hebben verdelers, hierdoor kunnen spullen nog makkelijker gegroepeerd worden. Alle vakjes maken het overzichtelijk en zorgen ervoor dat alles op zijn plek blijft liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een opfrisbeurt voor de zolder

Bij het opruimen van de hal kwam ook de werkplek van Sanne ter sprake, ook hier kon het een en ander verbeterd worden. Er staan overal dozen, losliggende papieren en speelgoed van de kinderen.

Galit begint hier ook hier weer met het scheiden van alle spullen. De dozen zijn deels bij elkaar geraapt en liggen vol spullen die niet per se bij elkaar horen. De eerste stap is dan ook het scheiden van de administratieve spullen, de nostalgische tekeningen, rapporten, diploma’s en het speelgoed van de kinderen.

Alle administratieve dozen gaan met Sanne mee om uitgezocht te worden, de rest van de spullen blijft op zolder waar Galit aan de slag gaat.

Opgeruimd staat netjes

De zolder heeft inmiddels een heel andere indeling gekregen. Omdat de verschillende dozen en bakken zijn uitgezocht, ligt alles daaruit ook overzichtelijk bij elkaar. De fotoboeken staan mooi op een rijtje, het bureau is opgeruimd en klaar om te gebruiken en er ligt geen los papierwerk meer. Zo zie je maar dat er met een kleine ingreep een hele boel kan veranderen!

Fotocredits

Headerfoto: Vadim Sherbakov

 

 

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore