Ga naar de inhoud
Binnenkijken bij

Binnenkijken bij een kleurrijke arbeiderswoning met een ‘touch of design’

Na 2,5 jaar op zoek te zijn geweest naar een woning in Amsterdam en 100 bezichtigingen te hebben gedaan, gingen Nancy en Kevin op zoek naar een andere oplossing. Ze belandden in het prachtige Haarlem en hebben er geen moment spijt van gehad! Hier knapten ze een oud arbeidershuisje uit 1889 op tot kleurrijke woning met een moderne inrichting en veel tweedehands spullen.

Een kleurrijke en Scandinavische inrichting

Hun woonzoektocht begon zo’n zeven jaar geleden en eindigde uiteindelijk bij dit huis in Haarlem. Als je de hal binnenkomt lijkt het in eerste instantie alsof het een erg klein huis is, maar zodra je de woonkamer binnenstapt voelt het juist heel ruimtelijk. 

Ze hebben het huis volledig gemoderniseerd, waarbij ze voor een kleurrijke en Scandinavische inrichting kozen. De auberginekleur komt op de benedenverdieping overal terug waardoor het geheel een rustige en warme uitstraling krijgt. Daarbij hebben ze wat designelementen toegevoegd, maar... dan wel tweedehands op de kop getikt.

Tegenover de auberginekleurige muur in de woonkamer is de wand in een warme grijskleur geschilderd. Dit zorgt voor meer rust in het geheel. Nancy’s favoriete plek is op de bank bij het raam waar het meeste licht naar binnen schijnt.

Van achter naar voren

De keuken was eerst op de plaats waar de woonkamer nu is gebouwd. Ze hebben deze indeling omgegooid en de keuken van achter naar voren geplaatst, zodat ze genoeg ruimte in de woonkamer hadden en daarbij ook lekker naar de tuin konden kijken.

In de keuken heeft het stel voor een kookeiland gekozen. De mat witte kastjes dienen om de basis rustig te houden zodat ze kunnen variëren in kleur op de muur. Zo zetten ze de kenmerkende sfeer in hun huis neer.

Design voor een prikkie

Op het internet kun je genoeg (design)items vinden voor weinig geld, terwijl ze vaak praktisch nieuw zijn. Op deze manier vond Nancy ook hun stijlvolle eettafel en stoelen.

Voor hun riante tuin van 60 vierkante meter hebben ze de paarse muur hierin doorgetrokken. Ze zijn erg blij met het resultaat.

Opvallende balken en een DIY-hoofdbord

De logeerkamer is eigenlijk een vrij kleine ruimte. Het waren voorheen zelfs twee kleinere kamertjes. Toen ze de muur die hiertussen zat eruit aan het slopen waren, stuitten ze ineens op de opvallende balk. Deze hebben ze opgeschuurd om het mooi in het oog te laten springen.

In de masterbedroom hebben ze de grijze kleur van beneden ook gebruikt om een fijne en rustige Scandinavische sfeer te creëren. Het meest trots zijn ze op hun DIY-hoofdbord. Ze hebben hier eikenhout opgelegd en dit terug laten komen in de nisjes om nog wat extra warmte aan de kamer toe te voegen.

Een interieur creëren in jouw stijl kost zeker wat tijd. Maar uiteindelijk wanneer alles op de juiste plek staat, is het allemaal de moeite waard!

Fotocredits

Nancy: onshaarlemsehuisje

Niks
Elke week nieuwe inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Dit is een artikel van