Gezien op TV

Aflevering 65 | 26 november 2021

26 november 2021 17:04

We eten vandaag een echt winters gerecht, namelijk erwtensoep! Verder zien we hoe Juliette een oude stierenstal heeft verbouwd, Herbert maakt oudere mensen heel erg blij door het hergebruiken van oude telefoons en je ziet wat een kleurenthema allemaal kan doen voor je interieur.

Koken met Hugo!

Er staat vandaag weer een Easy Friday op het menu. Hugo gaat aan de slag met een familierecept: klassieke erwtensoep met rookworst en roggebrood. Als extra verrassing maakt Hugo ook nog een oudhollandse chocoladevla als toetje!

Tuintips van Tom

Hugo vindt het heerlijk om mee te koken, maar het is ook een geurige aanwinst voor in je tuin. We hebben het natuurlijk over kruiden. Tom maakt vandaag iets waar zij in harmonie kunnen samenleven. Want wat is er nou leuker dan het hebben van een eigen kruidentuintje. Met stenen maakt hij vandaag een kruidenspiraal voor in de tuin.

Binnenkijken bij...

Een prachtige oude stierenstal bij een boerderij in Groenenkamp, dat was het beeld waar Juliette al jaren op uit keek. “Als je daar toch eens zou kunnen wonen!” Inmiddels is er flink wat verbouwd en staat er onder andere een grote, glazen gevel die prachtig uitzicht biedt op de natuur. Na veel dromen, denken en ontwerpen zijn de stallen uiteindelijk haar droomhuis geworden.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Terug naar het verleden met een wonderfoon

Oude draaitelefoons in combinatie met muziek, dat zijn wonderfoons. Herbert maakt dit soort telefoons om dementerende ouderen weer even terug te brengen naar vroeger. Dementie en muziek heeft namelijk iets met elkaar en een combinatie van die twee zorgt altijd weer voor een beetje vrolijkheid. Je ziet hier hoe een wonderfoon gemaakt wordt en waarom ze zo belangrijk zijn. 

Binnenkijken bij...

Inmiddels wonen Nancy en Kevin al drie jaar in hun arbeidershuisje dat gebouwd eind 19e eeuw gebouwd werd. Ze hebben een kleurrijke, maar moderne inrichting met een touch van design. Maar nieuwe meubels kopen, daar houden ze niet van en daarom is een groot deel tweedehands. Bekijk hier de woning nog eens terug.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 65

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore