Lifehack beddengoed

Lifehack: vervang zonder moeite je beddengoed met deze techniek!

20 november 2021 18:02

Er is niets fijner dan ’s avonds in een schoon en strakgetrokken bed te duiken. Een opgemaakt bed is belangrijk, omdat het je productiever maakt gedurende de dag en je slaapt er beter van. Maar het vervangen van je beddengoed is wel even een klusje…vooral als je in je eentje woont. Met deze techniek maak je je leven net een beetje makkelijker en verschoon je binnen een handomdraai je lakens!

De standaard techniek

De alom bekende methode om je bed te verschonen is eigenlijk niet de meest praktische manier, vooral niet voor een tweepersoonsbed.

Je herkent het wel: bij deze techniek keer je het dekbedovertrek binnenstebuiten en steek je je armen in de uiterste hoeken. Vervolgens pak je de hoeken van je dekbed vast waarna je het dekbedovertrek eroverheen laten vallen. Als je alleen woont en je een groot bed hebt, kan dit best wel voor wat geworstel zorgen.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

De burrito-methode

Gelukkig bestaat er een andere manier om je lakens te vervangen, namelijk met de ‘burrito-methode’. Bij deze techniek rol je dekbed als het ware in je dekbedovertrek. Zo werkt het:

  • Keer je dekbedovertrek binnenstebuiten en leg het op je matras met de opening aan het voeteneinde van je bed.
  • Leg je dekbed er bovenop en maak de hoeken van je dekbed vast aan de hoeken van je dekbedovertrek, bijvoorbeeld met wasknijpers of veiligheidsspelden.
  • Ga aan het hoofdeinde staan en rol je dekbed en dekbedovertrek stevig op (net als een burrito) tot aan het voeteneinde.
  • Neem de opening van je dekbedovertrek beet en trek het over de volledige rol waardoor je de buitenkant van je dekbedovertrek ziet.
  • Rol het gehele pakket ten slotte terug richting het hoofdeinde en tada: je beddengoed zit er super strak in!

Probeer deze lifehack uit en wie weet zal het je leven wel voorgoed veranderen!

Fotocredits

Headerfoto: Catherine Falls Commercial

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore