Buitenkijken bij:

Buitenkijken bij: een uitnodigende vakantietuin in Kaatsheuvel

22 november 2021 17:47

Het blomhof van Marjon in Kaatsheuvel. Na de eerste bezichtiging was Marjon direct verliefd op het perceel met een oppervlakte van 9.000 m². Inmiddels is het helemaal naar eigen smaak ingericht en daar is ze maar al te trots op. Vandaag geeft ze je een kijkje door haar tuin, langs het zwembad, de gezellige eethoek, het bos en de caravan uit de jaren ’70.

Van alles een beetje

Na een vakantie in Italië wilde Marjon het beeld dat ze van het land had – van lange eettafels met dakbomen en split op de grond – ook verwerken in de tuin. En zo gezegd zo gedaan, inmiddels is het haar favoriete plekje in de tuin waar ze in de zomer bijna iedere dag heerlijk kunnen zitten.

Niet alleen ideeën werden opgedaan op vakantie, ook werden er zaden meegebracht. In het mediterrane gedeelte zijn veel van de planten zelf gezaaid. Zo vind je hier onder andere de cipres en verschillende palmen. Ook in ons klimaat groeien ze heerlijk en geven je, samen met het zwembad dat er gebouwd is, een heerlijk vakantiegevoel.

Vanuit het zwembad loop je door naar de centrale corridor, hier kun je alle kanten op. De paden staan vol in bloei met onder andere rozen en clematis, maar ook frambozen en tayberries.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Plek voor mens en dier

Naast een hoop groen en het gezin van Marjon, leven er ook nog andere wezentjes in de tuin. Zo hebben ze kippen en hanen, een hond, een paar katten en twee schapen. Momenteel staan de schapen ‘Shoarma’ en ‘Kebab’ nog in een klein verblijf. Maar binnenkort gaan ze verhuizen naar een nieuw verblijf, zo hebben ze net wat meer ruimte. Door de vele bewoners is het nooit stil in de tuin. Je hoort altijd wel een haan kraaien of een van de schapen blaten.

Helemaal achter in de tuin is er nog een speciaal plekje ingericht voor de jaren ’70 caravan. Deze werd ooit gekocht om met het gezin mee op vakantie te gaan, maar heeft inmiddels zijn plekje in de tuin gevonden. Met het uitzicht op de weides is het een heerlijk plekje om even te zitten met een boekje, drankje of iets lekkers. Gewoon een heerlijk vakantiegevoel in eigen tuin.

Van kleine klimroos tot waterval

Wanneer je langs de rand van de tuin loopt kun je er haast niet meer omheen, de enorme waterval aan rozen. Deze bloeit ieder jaar weer enorm en is ooit begonnen als een kleine klimroos die door een fruitboom is gegroeid. Inmiddels zijn er allerlei toefjes rozen ontstaan en weten de bijen en hommels hun weg ernaartoe te vinden.

Druk, druk, druk

De tuin kost heel veel tijd, Marjon en haar man zijn er dan ook druk mee. Af en toe laten ze de boel even de boel, maar dan ben je daarna gelijk de klos. Zo’n tuin blijft maar doorgroeien, dus na een tijdje moet je dubbel zo hard weer aan de slag.

Het is en blijft een drukke bedoening, maar ze zouden het voor niets anders willen verruilen. Marjon houdt nou eenmaal van groen, dus ze is er maar wat blij mee!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore