Ultieme interieurtips

Interieurtips: zo creëer je sfeervolle hoekjes in huis

22 november 2021 17:46

Herken je dat? Van die kale plekjes in huis waarvan je niet zo goed weet wat je ermee moet. Je wilt het wel gezellig en knus maken, maar je weet niet hoe je het moet aanpakken. Interieurstylist Jasper weet hier wel raad mee! Hij heeft de beste tips om de kale plekken in huis op een sfeervolle manier in te richten.

Knusse hoekjes

Jasper laat in zijn eigen interieur zien hoe je makkelijk knusse en sfeervolle hoekjes kunt creëren.

Huizen hebben vaak ontzettend veel mogelijkheden waar je op in kunt spelen. Je moet alleen goed weten welke opties er mogelijk zijn en daar kan Jasper bij helpen.

Kleurrijke en speelse kasten

Jasper maakt een lege hoek in zijn huis sfeervoller door er wat meubels te plaatsen. Zo zet hij er een archiefkast en een wat hogere kast neer.

De hoge kast aan de linkerkant heeft Jasper tweedehands gekocht. Om de kast een nieuwe look te geven kiest hij ervoor om deze in een spannende brick-kleur te verven. Dit is al meteen een perfecte start om wat kleur toe te voegen aan je interieur en om een statement toe te voegen. Door met kleur te experimenteren, maak je je interieur al een stuk interessanter!

De archiefkast is wat lager dan de andere kast. Dit geeft je de kans om meer hoogteverschillen aan te brengen door wat losse accessoires er bovenop te plaatsen, zoals een ingelijste print en vazen met bijvoorbeeld droogbloemen. 

Een (open) archiefkast is ideaal om in te richten, want je kunt er allerlei spullen in kwijt en ze zijn ook nog eens zichtbaar. 

Begin hierbij eerst met grote items en vul het daarna op met wat kleinere items.

Ook zie je vaak servies in een archiefkast, en ook Jasper gaat dit toepassen. Zijn tip hierbij is om servies van dezelfde soort bij elkaar te houden. Ook is het mooi om het niet allemaal kaarsrecht neer te zetten. Maak het juist wat speelser door de bakjes bijvoorbeeld scheef in elkaar te zetten.

Tip: Combineer verschillende vormen voor een speels geheel!

Om het hoekje af te maken, is het leuk om er een stoel neer te zetten zodat je echt een zithoekje creëert. Zet de stoel wel met de rug tegen het raam zodat je het daglicht van achter hebt en zo eventueel lekker een boek kunt lezen.

Een geborgen ruimte met warmte

Voor de volgende lege hoek wil Jasper graag wat geborgenheid geven aan de ruimte. Hij heeft de muur geverfd en daarbij een deel van het plafond meegenomen. Door dit te doen creëer je al gauw gezelligheid in de ruimte.

Hij bekleedt eerst een plaat voor meer diepte en warmte in de kamer. Je kunt de plaat bekleden met bijvoorbeeld stof of behang. Je hebt alleen een MDF-plaat, een leuk stofje van de markt, een niettacker, rolmaat en een stofschaar nodig.

De stof is makkelijk vast te maken aan de plaat met een niettacker. Ook kun je de stof gemakkelijk verwisselen als je eens toe bent aan wat anders!

Als het doek vastzit, plaatst Jasper de plaat tegen de muur, net over het geschilderde gedeelte heen. Zo ontstaat er een overlapping en betrek je het interieur bij elkaar.

Bij het inrichten van het interieur en de aankleding ervan bestaan er een paar regels die handig zijn om toe te passen.

  • Werk in een driehoekvorm. Begin met een hoog item en creëer een piramide door in verschillende hoogtes te werken met andere items. Let er wel op dat de accessoires overlappen zodat het één geheel wordt.
  • Werk met oneven aantallen. Het gebruik van drie items, oftewel 'de regel van drie' werkt meestal erg goed.
  • Werk met contrasten. Maak bijvoorbeeld een mix van ronde, zachte vormen en rechte, strakke vormen. Dat maakt het interieur lekker spannend.

Maak een statement van je gang

De gang kan al snel erg kaal ogen. Maar je kunt hier erg makkelijk verandering in brengen. Zet er bijvoorbeeld een vaas neer met Magnoliatakken. Deze hoef je niet te verzorgen waardoor je er het hele jaar van kunt genieten.

Ook geven al die jassen aan de kapstok al snel een slordige uitstraling. Dit kun je oplossen door er een gordijn voor te plaatsen. Bij gordijnen kun je uit veel kleuren kiezen waardoor je bij de ingang van je huis al een statement kunt maken.

Ga thuis lekker zelf aan de slag met deze tips en maak van je interieur een spannend en gezellig geheel!

Fotocredits

Headerfoto: Spacejoy

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore