Gezien op TV

Aflevering 60 | 19 november 2021

19 november 2021 17:03

Vrijdagavond betekent lekker op de bank met een borrelplank op tafel! Ook beantwoordt Tom een kijkersvraag over ziekteplagen bij planten en zie je hoe je van bolhoeden een nieuw item voor in het interieur kunt maken.

Koken met Hugo!

Het is vrijdag, dus het is weer hoog tijd voor een borrelplank! Hugo heeft gekozen voor een pittige Canadese variant. Het is een stevige maaltijd met een mix van pittige en zoete smaken. Daarbij vertelt hij je hoe deze typische gerechtjes zijn ontstaan.  

Tuintips van Tom

Echte plantenliefhebbers hebben dit probleem vast al eens gehad: een plaag kleine beestjes die je (kamer)planten aantasten. Luizen op planten komen vaak voor, zowel buiten als binnen en de hortensia van Hanny heeft hier ook last van. Tom vertelt alles over ziekteplagen bij planten en hoe je ervan afkomt.  

Een klein schattig huisje aan de Vegt

Jolien en haar vriend waren niet bang om een grote verbouwklus aan te pakken. Ze zagen namelijk veel potentie in een klein schattig huisje aan de Vegt. Ze hebben van een bouwval hun droomhuis gemaakt met de zon, zee en het strand als inspiratie.    

Een theatraal interieur

Petjes en hoedjes zijn bekende fashionitems voor in de winter. Maar theatermaakster en artieste Irenita past dit op een andere manier toe, namelijk in haar interieur! Tijdens de coronapandemie waren de theaters dicht, dus begon ze thuis aan allerlei DIY-projecten. Zo ontstond het idee om van oude bolhoeden leuke lampenkappen te maken. Op deze manier haalt ze het theatrale ook terug in het interieur!  

Liefde voor je vijver

Els was haar hele leven al bezig met planten, stekken en zaaien. Op een gegeven moment werd haar moeder er zelfs gek van! Toen ze in haar huidige huis in Amsterdam kwam wonen, wist ze dat ze een zitplekje wilde en een zandbak voor de kinderen. De zandbak veranderde al gauw in een vijver waar meteen allerlei insecten en kikkers op afkwamen. Het is nu haar lievelingsplek in de tuin geworden.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 60

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore