Van onze partner KPN

Eindelijk verhuizen: in een handomdraai snelle wifi in je nieuwbouwhuis

09 november 2021 20:29

In het drieluik ‘eindelijk verhuizen’ spreken we mensen in verschillende gezinssituaties rondom het thema verhuizen en het aansluiten van een nieuwe wifi verbinding. Wat had je nodig? Verliep het soepel? En hoe zorgde je ervoor dat er overal in huis een sterke verbinding kwam? Want goede wifi kan anno 2021 natuurlijk absoluut niet meer ontbreken.

Naast Stefan -die verhuisde naar een jaren ’30 woning in hartje Amsterdam- & Guido -die van een klein appartement naar een volledig huis ging- spraken we deze week met Eva (achternaam bekend bij de red.) die onlangs in haar nieuwbouwhuis trok.

De loterij winnen

Eva woont alleen en wilde niet meer huren. Na jaren op zoek te zijn geweest naar die ene parel in Haarlem, besloot ze dan ook om het roer om te gooien en voor een nieuwbouwwoning in Hoofddorp te gaan. Net als een groot deel van Nederland kreeg Eva namelijk te maken met de hitte op de huizenmarkt en voor een mooi huis in het hartje van de stad moet je bijna de loterij winnen.

De tweede optie was nieuwbouw en daar werd ze gelukkig voor ingeloot. Ze besloot dan ook om de huur op te zeggen en -met haar 55-jarige leeftijd- toch weer even bij haar ouders in te trekken. Iets wat gek aanvoelde, maar haar mooi de kans gaf om flink te sparen voor de inrichting van het nieuwe huis.

Uren scrollen

Bij een nieuw huis hoort natuurlijk een goede internetverbinding. Tegenwoordig niet alleen handig voor je TV of het wifigebruik op je telefoon, maar ook noodzakelijk rondom thuiswerken. Ook Eva werkt grotendeels vanuit huis en heeft daar de snelle verbinding van KPN voor nodig. Tel daarbij op dat het haar ‘guilty pleasure’ is om ’s avonds in bed nog uren door haar tijdlijn te scrollen of te shoppen vanaf haar telefoon en je weet dat een hele goede verbinding in alle kamers een must is.

Verbinden maar!

Aan de slag met internet in een nieuw huis, hoe doe je dat? Eva: In een nieuwbouwhuis heb je te maken met een stevige betonconstructie. Helemaal niet erg, maar dan komt een ‘gewone’ wifiverbinding vaak niet tot in alle kamers. Er liggen in nieuwbouwwijken dan ook glasvezelkabels die zorgen voor supersnel internet. Op die manier is de basis perfect en hoeft alleen de wifi maar aangepakt te worden." 

“Zo kwam ik ook bij KPN terecht. Zij zijn de allerbeste als het gaat om een glasvezelaansluiting in combinatie met goede wifi.”

Iedereen kan dit!

Eva: “Wat ik grappig vind is dat het aansluiten van ‘techniek’ veel vrouwen nog wel eens afschrikt. Ze laten het al gauw over aan de mannen. Ik ben maar alleen en heb die man niet om op terug te vallen. En eerlijk: die heb je ook echt niet nodig. Iedere vrouw kan met KPN heel makkelijk een wifinetwerk aansluiten. Ik had het in een handomdraai geregeld.”

“Het enige waar ik van baalde is dat ik precies in mijn slaapkamer geen goede verbinding had en ik vind het dus juist heel fijn om in bed nog door mijn telefoon te scrollen. Om te kijken waar het mis ging ben ik toen met de KPN Wifi Manager aan de slag gegaan.”  

Hoe werkt dat precies?

Eva: “In de app beantwoord je dan heel makkelijk een aantal vragen en dan komt de oplossing er vanzelf uit. Voor mij was dat het aanschaffen van een aantal SuperWifi punten. Die heb ik geïnstalleerd, aangezet en toen was het probleem meteen verholpen.”

Tip!

Het ging bij Eva dus eigenlijk heel voorspoedig én makkelijk. Ze gaf ons zelfs nog twee fijne tips mee:

  1. Plaats het modem in een kastje als je hem niet mooi vindt, dan hoef je er niet altijd naar te kijken. Let alleen wel op dat je het kastje openzet als je echt alle wifi-kracht nodig hebt. Bijvoorbeeld als je zelf in een conference call zit en je partner wil Netflixen op hetzelfde moment. Dat kan net wat schelen in de verbinding én is fijn voor de ventilatie.
  2. Er ligt nu een SuperWifi punt in de slaapkamer en dat is prima, maar ik hou echt niet van knipperende lampjes. Via de app kan je deze heel makkelijk uitzetten. Top!

 

Ga je ook verhuizen? Check dan deze tips voor de beste wifi afgestemd op jouw situatie.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore