Van onze partner Philips

Is koffie voor jou een must? Zo maak je snel een heerlijk bakkie

02 december 2021 07:16

Wist je dat we wereldwijd 2,3 biljoen kopjes koffie per dag drinken? Omgerekend zijn dat twee kopjes koffie per seconde. Het is dan ook het op één na populairste drankje van de wereld. 68% van de Europeanen voelt zich – zo blijkt uit onderzoek – zelfs echt niet wakker zonder eerst een koffietje te hebben gedronken. Een lekker kopje is dus écht belangrijk!

Koffie drink je niet alleen omdat het lekker is, maar vaak ook omdat het gezellig is. Tijdens een lunch, of een ‘koffiedate’, op een verjaardag of op visite. Maar ook op kantoor, tijdens je dagelijkse praatje met je collega’s bij het koffiezetapparaat. Of ‘on the road’ voor een beetje warmte of sfeer. Drink je aardig wat bakkies op een dag, dan gaat het misschien ook nog om de cafeïne. Maar dat is natuurlijk bijzaak. De conclusie die we anno 2021 kunnen trekken: een kopje koffie zorgt tegenwoordig voor een extra beleving én een momentje van ontspanning.

Heerlijk, thuis

We drinken onze koffie voornamelijk thuis en de afgelopen anderhalf jaar is dat cijfer natuurlijk alleen maar opgelopen. De automaten op het werk staan er met vlagen verlaten bij en degene die thuis op het aanrecht staat wordt nog eens flink onder de loep genomen. We worden steeds kritischer op dat ‘zwarte goud’ en drinken dan ook niet zomaar een bakkie. De cappuccino, latte macchiato een flat white of een cortado zijn niet meer weg te denken uit het assortiment. Iets wat we 20 jaar geleden niet konden voorspellen.

Gewoon, koffie

‘Gewoon een kopje koffie’ drinken de meesten niet meer. De koffiewereld is sterk veranderd. Je kunt barista worden, je omdopen tot brander, koffie importeren uit verschillende landen en experimenteren met smaken, geuren en kleuren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de legio mogelijkheden die er zijn met betrekking tot melk. Volle melk, halfvolle melk, houdbare melk, sojamelk, amandelmelk, havermelk en speciale baristamelk. De lijst gaat maar door!

De allerlekkerste koffie met één druk op de knop

Maar… je verdiepen in alle mogelijkheden, omscholen en van koffie je passie maken, dat gaat natuurlijk vrij ver. Gelukkig is de oplossing nabij en kan ook jij alle smaken proeven, samenstellen én uitproberen. En dat in je eigen keuken.

Met De Philips Latte Go 5400 serie zet jij namelijk in een handomdraai een lekker kopje koffie. Een dubbele espresso met een beetje schuim? Geen probleem! Een latte macchiato met extra melk? Ook daar draai jij je hand niet voor om. Dit apparaat heeft namelijk keuze uit 12 heerlijke koffievariaties. Voor ieder wat wils!

Met de Latte Go is alles mogelijk én kun je je favorieten ook heel makkelijk opslaan. Zo vergeet je niet wat voor jou de beste verhouding is en heb je met één druk op de knop het perfecte kopje voor je neus.

Tip: dit apparaat zorgt naast lekkere koffie ook voor optimaal comfort. Omdat je het melkbakje makkelijk kunt loskoppelen, is de melk bijvoorbeeld goed in de koelkast te bewaren. Het bakje bestaat daarnaast uit twee onderdelen en is binnen 15 seconden schoon te maken. Perfect!

Tijd voor een bakkie, lekker.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore