Buitenkijken bij...

Buitenkijken bij: een rustgevende tuin in de Betuwe

08 november 2021 17:44

Janine en Chris hebben hun tuin in de Betuwe eigenhandig aangelegd. Met een oppervlakte van 1300 vierkante meter en aangekleed in een landelijke stijl is het een prachtig geheel geworden. Als pronkstuk hebben ze ook een pluktuin aangelegd vol heerlijke Dahlia’s.

Een heerlijk rustgevende tuin

Voor Janine en Chris is het belangrijk dat ze tot rust kunnen komen in hun tuin. Even het onkruid wieden of het grasmaaien vinden ze heerlijk om te doen en verzet de gedachten even. Maar ook samenkomen met vrienden of lekker barbecueën doen ze het liefst in de tuin.

Aan de rand van de tuin is een lekkere zithoek gecreëerd met onder andere een pergola, schommel voor de kinderen en een hangmat. Een prima hoekje om tot rust te komen dus.

Een plek voor mens en dier

De kippen, konijnen en hazen die in de tuin leven worden zeker niet vergeten. Chris bouwde een ruim kippenhok waar de beestjes gezamenlijk leven en rond kunnen snuffelen.

Niet alleen de verschillende plantenbakken en perkjes werden eigenhandig aangelegd. De vijver is een eigen ontwerp van Chris. De vissen komen bij zijn vader vandaan, maar hebben inmiddels ook zelf alweer jongen gekregen. Daarnaast staan ook hier weer een boel planten en verschillende grassoorten. Om het stuk tuin nog interessanter te maken hebben ze ook een watervalletje gecreëerd. 

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Pluktuin vol Dahlia’s

Nog niet heel lang geleden werd de prachtige pluktuin aangelegd. Dit is het tweede jaar dat de Dahlia’s er staan en ze zijn inmiddels al verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Om het overzicht te kunnen bewaren staan de bloemen per soort en kleur bij elkaar, zo hoef je niet alle kanten op te lopen.

Tuintip van Janine

Heb je zelf Dahlia’s in de tuin en weet je niet of een dichte knop nog nieuw is of al uitgebloeid? Dat kun je makkelijk zelf zien! Een uitgebloeide bloem heeft een puntige knop, terwijl de nieuwe knop meer een bolletje is.

Boven is een nieuwe knop, onder is een uitgebloeide knop Boven is een nieuwe knop, onder is een uitgebloeide knop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore