Binnenkijken bij…

Binnenkijken: een verbouwd winkelpand in Amsterdam-West

05 november 2021 17:42

In Amsterdam-West hebben Roy en Elmer een voormalig winkelpand omgebouwd tot een benedenwoning waar ze met veel plezier wonen. Ze hebben het samen verbouwd en hun stijlen samengevoegd, met hun ultieme droomhuis als eindresultaat.

Een huis voor twee graag

Tijdens de verbouwing van het voormalige winkelpand werden er muren gesloopt en ook weer opnieuw opgebouwd. Veel van de werkzaamheden deden de mannen zelf. Met de ideeën die van Roy kwamen en de uitvoering van Elmer vormden ze een goed team, met een prachtig droomhuis als eindresultaat. 

In de hal bevindt zich een enorme raampartij met een vensterbank van bijbehorende grote. Om de ruimte toch een beetje op te vullen werden er verhogingen gebruikt om spullen te etaleren.

Haal binnen naar buiten

De woonkamer bevindt zich aan de achterkant van het huis, grenzend aan de tuin. Door de twee grote openslaande deuren loop je zo naar buiten en is het bijna alsof je binnen naar buiten haalt en andersom. Zeker in de zomer verhuist de woonkamer gewoon naar buiten en kunnen de mannen heerlijk in de zon genieten van het weer.

Een kwestie van de juiste keuze

Om nou te zeggen dat de verbouwing helemaal zonder discussie verliep is een beetje veel van het goede. Er was namelijk een twijfelmoment over de koperen achterwand in de keuken. Roy vond deze te glimmend, maar Elmer kon door de glans heen kijken en maakte zich er hard voor. Inmiddels is de plaat prachtig geoxideerd en straalt hij op een andere manier in de keuken.

Een andere eyecatcher in de keuken is het unieke aanrechtblad. Door zijn organische vorm en het feit dat hij langs de zijkanten van de keukenkastjes doorloopt, ontstaat er een bijzonder aanzicht. 

De kastdeurtjes hebben ze laten behandelen met een Japanse techniek. Hierbij wordt het hout gebrand en vervolgens ingesmeerd met gekookt lijnzaadolie. Dit geeft een mooi effect en zorgt ervoor dat het verkoolde hout niet afgeeft aan je vingers. 

Van top tot teen

Om de deuren helemaal op te laten gaan in het interieur heeft Elmer deze van plafond tot vloer gemaakt. Op deze manier hebben ze geen plinten of kozijnen, dit maakt het naar eigen zeggen het pronkstuk van het huis.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een verrassing in de slaapkamer

Wat je op het eerste oog misschien niet ziet is dat er onder het bed nog best wat ruimte verstopt zit. Onder het hoofdeind zit namelijk een schoenenkast verborgen, die vanuit de hal te bereiken is. Je zal dus niet snel schoenen in dit huis zien rondslingeren met zo'n slimme oplossing!

Aan de andere kant van de kamer schuilt er nog een verrassing, de ensuite badkamer. Vóór de verbouwing was de gehele badkamer eigenlijk net zo groot als de douchecabine nu is. Door de ruimte tussen de bad- en slaapkamer erbij te trekken is het nu een luxe, open ruimte met een heerlijk hotelgevoel.

Iets wat de twee niet nog eens wilden meemaken was het ophangen van de was in de slaapkamer. Voorheen werden de shirtjes eerst geteld voor ze de machine ingingen, anders was er te weinig plek. Inmiddels is er een handige waskamer gecreëerd waar gewassen en gedroogd kan worden.

Bijna dagelijks beseffen Roy en Elmer hoe blij ze zijn met alles wat ze voor elkaar hebben gekregen. Zeker op een mooie dag, wanneer de deuren open kunnen, kijken ze om zich heen en denken: "Dat hebben we mooi gemaakt!’’

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore