Koken met Hugo!

Borrelplank met een Zuid-Afrikaans tintje

05 november 2021 17:34 Aangepast: 06 november 2021 12:04

Het is vrijdag en dus staat er weer een overheerlijke borrelplank voor je klaar. Dit keer gaat Hugo aan de slag met Zuid-Afrikaanse Bunny chows en wordt er malva pudding gemaakt voor het toetje.

Zuid-Afrikaanse curry in broodbakjes – Bunny Chow

Borrelplankgerecht 6-8 porties

Bereiding circa 35 minuten  

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • neutrale olie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 rode peper
  • 4 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr. kippendijen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 ml kippenbouillon
  • 6-8 kaiserbroodjes
  • zout en peper  

Zuid-Afrikaanse cakes – Malva pudding

Dessert 6 porties

Bereiding circa 40 minuten  

Ingrediënten:

  • 50 gr. roomboter + extra voor invetten
  • 170 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel perzikjam of abrikozenjam
  • 1 theelepel natuurazijn
  • 75 ml melk
  • 150 gr. bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • ½ theelepel zout  

Saus:

  • 100 gr. roomboter
  • 100 gr. suiker
  • 200 ml slagroom
  • 50 ml medium sherry  

Extra benodigdheden:

  • 6 ramekins (ovenschaaltjes)

Heerlijke borrelhapjes

Stap 1: pel en snipper de uien.

Stap 2: verwarm een hapjespan met een scheut olie en fruit hierin de ui een paar minuten aan.

Stap 3: voeg de garam masala, kardemom, kaneel en het paprikapoeder toe aan de pan.

Stap 4: snijd de rode peper fijn en voeg ook deze toe. Rasp de gember en de knoflook vervolgens boven de pan. Bak het geheel nog circa 2 minuten.

Stap 5: snijd de kippendijen in blokjes, voeg ze toe aan de pan en bak circa 5 minuten mee.

Stap 6: voeg de gepelde tomaten toe.

Stap 7: giet en spoel de kikkererwten af, laat ze daarna goed uitlekken.

Stap 8: voeg de bouillon en de kikkererwten toe en laat het gerecht 15 minuten stoven.

Stap 9: snijd de kaiserbroodjes open en pluk wat van het brood eruit zodat er broodkommetjes ontstaan.

Stap 10: breng de Bunny Chow op smaak met wat zout en peper, serveer het vervolgens in de broodjes.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een verrassend toetje

Stap 1: verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2: vet de ovenschaaltjes in met boter.

Stap 3: laat de 50 gr. boter smelten.

Stap 4: klop de suiker en eieren licht en romig, voeg hierna de jam toe en mix het nog eens door.

Stap 5: voeg de gesmolten boter met de azijn en melk toe aan het eimengsel.

Stap 6: zeef de bloem en baksoda boven de kom en voeg ook het zout toe. Mix het geheel goed.

Stap 7: verdeel het beslag over de ovenschaaltjes en bak circa 25 minuten in de oven.

Stap 8: smelt voor de saus de boter in een steelpan en voeg de room, ruiker en sherry toe.

Stap 9: serveer de warme saus over de cakes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore