Ga naar de inhoud
Van onze partner KPN

Eindelijk verhuizen: snelle wifi in een jaren 30 huis? Zo pak je dat aan!

In het drieluik ‘eindelijk verhuizen’ spreken we mensen in verschillende gezinssituaties rondom het thema verhuizen en het aansluiten van een nieuwe wifi verbinding. Wat had je nodig? Verliep het soepel? En hoe zorgde je ervoor dat er overal in huis een sterke verbinding kwam? Want goede wifi kan daar anno 2021 natuurlijk absoluut niet meer ontbreken.

Vandaag in deze reeks spraken we met Stefan (achternaam bekend bij de red.), 52 jaar en sinds een tijdje niet meer samen met de moeder van zijn kinderen. Hij heeft twee zoontjes van 7 & 9, woonde in Baarn en verhuisde onlangs naar Amsterdam.  

Wat een mazzel

Een huis vinden voelt tegenwoordig als een onmogelijke klus en vooral in grote steden is het een ramp. Stefan was op zoek naar een huisje in Amsterdam en heeft daar behoorlijk veel mazzel mee gehad. Via zijn vaste klusjesman kwam hij bij een karakteristiek huis op de Egelantiersgracht terecht waarvan de huurbaas hem de plek gunde.

Het is een klein huisje met uitzicht op de gracht, vlak bij de Noordermarkt, met een patio en precies genoeg ruimte voor hem en -om de week en in vakanties- zijn zoontjes. Velen zouden dan ook enorm jaloers zijn en hij was op slag verliefd op deze plek.  

Verbinden maar..

Maar een oud huis komt ook met gebreken. Zo is het aanleggen van een goed werkende wifiverbinding vaak een hele klus. De bedrading is oud, de kastjes bevinden zich op een gekke plek en in het hele huis een sterk netwerk creëren lijkt weleens onmogelijk.

Ook voor Stefan is wifi een belangrijke factor in huis. Hij verhuurt de ruimte namelijk geregeld voor fotoshoots of aan toeristen via Airbnb. Beide zijn hierbij afhankelijk van een goed wifinetwerk en dat is precies de reden waarom Stefan al jaren bij KPN is.

Daarnaast werkt hij veel thuis en gamen de jongens -als ze over de vloer zijn- het liefst de hele dag. De kleine kamer aan de gracht is dan ook omgedoopt tot ‘gameroom’ en een sterke verbinding is daar van essentieel belang.

Hoe pak je het dan meteen goed aan?

Stefan: “Als je van plek wisselt, ga je kijken naar wat je hebt in het huidige huis en informeren of je dat mee kunt nemen. Ik zat al bij KPN en dat kon gelukkig zo blijven, ze leveren namelijk ook een goede verbinding aan de gracht.”

“Omdat het een oud huis is, vond ik het lastig om met het aansluiten van het nieuwe modem aan de slag te gaan. Gelukkig werkte de basis al vrij snel na de hulp van een monteur. Toch kreeg ik nog klachten van de kinderen. Tijdens het gamen bleek het bereik niet overal even sterk. Het signaal viel weg of bleef hangen. Omdat wij nogal heavy users zijn van multimedia, was het uiteraard van belang dat in de verste kamer -die van de jongens- de verbinding op en top zou zijn. Ik ben toen met de KPN Wifi Manager aan de slag gegaan.”  

Overal even sterk

“Via deze Wifi Manager kun je heel makkelijk het bereik meten in alle ruimtes van het huis. Daaruit bleek ook al gauw dat het bereik in de ‘gameroom’ veel te laag was. Deze kamer heeft een dikke muur en door de vele gangetjes komt het signaal niet goed door. Wanneer je in de app een aantal vragen beantwoord kom je er al gauw achter dat je met behulp van SuperWifi punten al snel heel veel kunt oplossen.”

Sneller dan het licht

“Door twee punten aan te leggen in dezelfde ruimte -het is nogal lang en smal- hebben we er nu een optimaal bereik en kunnen de kids naar hartenlust gamen als ze hier zijn. De SuperWifi punten maken verbinding met het netwerk beneden waardoor je niet hoeft te wisselen van netwerk. Dat werkt echt superfijn én makkelijk. Ik blij en de kinderen blij!"  

Ga je ook verhuizen? Check dan deze tips voor de beste wifi afgestemd op jouw situatie.

Fotografie: