Binnenkijken bij

Binnenkijken: een Victoriaans Halloween-huis in Hellmond

29 oktober 2021 17:46 Aangepast: 30 oktober 2021 11:00

Beeld je een huis in met het thema Halloween, maar dan in het kwadraat! Dit huis overstijgt al je verwachtingen en niet alleen tijdens Halloween.. Marie-Joanine kocht dit huis in Hellmond 13 jaar geleden samen met haar man Niels. Ze hebben het compleet naar een Victoriaanse Halloween stijl ingericht om het hele jaar door te kunnen genieten van dit enge feest.

De hel in Hellmond

Haar passie voor Halloween is ontstaan toen ze ongeveer 10 jaar oud was. Marie-Joanine keek samen met haar moeder altijd naar The Twilight Zone en sindsdien is haar liefde voor horror en enge dingen niet meer weggegaan.

De stijl in het huis is te omschrijven als een mix van Victoriaans, gothic en Halloween. Dit is -onder andere- terug te zien in het meubilair met krullen.

Een echte eyecatcher in de huiskamer is bijvoorbeeld de Victoriaanse kast. Marie-Joanine heeft deze krijtwit met zwart geschilderd en er een Medusakop bovenop geplaatst.

Los van alle elementen hebben ze in de huiskamer gekozen voor een taupe/grijs behang met paarse accenten voor een warme uitstraling.

Verder bestaat de huiskamer uit allerlei Halloween-themaspullen. De specifieke inrichting begon allemaal met één speciale vaas die ze van haar man kreeg toen ze er net kwamen wonen. Het hele huis is er daarna op aangepast.

Ook zijn er veel props te vinden voor de opening van het spookhuis. Een reclamebord en een elektrische stoel bijvoorbeeld. Maar het grote spektakelstuk is natuurlijk de galg!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

De hal hebben ze op een erg creatieve manier weten in te delen. Ze hebben hier namelijk van de erg smalle ruimte toch een optisch ruimere plek weten te maken door verschillende spiegels in Victoriaanse stijl.

Helemaal in de wolken

In de keuken is een gecapitonneerd plafond geplaatst om zo een wolkeneffect te creëren wat perfect past bij de rest van het huis. Ook de Halloween-mokkencollectie kon niet ontbreken in het interieur.

Een ‘spooky’ etalage

Voor het raam, of de etalage zoals ze het zelf noemt, staan allerlei Halloween-spullen die ’s avonds prachtig verlicht worden.

Een eigen spookhuis

Tijdens Halloween maakt de familie hun eigen spookhuis dat open is voor bezoekers. Rond deze tijd van het jaar gaan ze dus helemaal los! Er worden ongeveer elf ‘scare-actors’ ingehuurd die de bezoekers de stuipen op het lijf jagen. De familie beleeft hier dan ook ongelofelijk veel plezier aan!

Dit huis voelt als thuiskomen voor Marie-Joanine. Tussen alle spullen komt ze volledig tot rust wat maakt dat ze hier nooit meer weg wil!

Fotocredits

Marie-Joanine: hellmond_haunters

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore