Binnenkijken bij

Binnenkijken bij: een moderne dijkwoning op de Buiksloterdijk

27 oktober 2021 17:46 Aangepast: 27 oktober 2021 20:39

Na een grote verbouwing wonen Robin en Peter nu op hun favoriete plekje in Amsterdam-Noord; de Buiksloterdijk. Ze hebben van hun gedateerde en verwaarloosde dijkwoning een modern huis gemaakt met erg veel sfeer.

De mouwen opgestroopt

Robin en Peter troffen het huis aan in een enorm verouderde staat. Het was een typisch jaren ‘50 huis dat al zeker 30 jaar niet gerenoveerd was. Maar het stel zag dit juist als een uitdaging en dus stroopten ze de mouwen op om er iets moois van te maken.

Het huis bestaat uit drie verdiepingen en ze zijn er laag voor laag mee aan de slag gegaan, van boven naar beneden. Ze hebben vrijwel alles eruit gesloopt en opnieuw gedaan.

Het middelpunt van het huis

De eyecatcher van het huis is de keuken. Deze ligt onderdijks op dezelfde plek als waar de keuken voorheen ook was. Ze hebben gekozen voor donkergroen om het knus en gezellig te maken.

Peter is er extra trots op, omdat zijn broertje de keuken maakte. Hij is meubelmaker van beroep, dus dat kwam perfect uit! Ze hebben een hoge wand gemaakt met allerlei latten in Amerikaans notenhout. Die zijn handgemaakt, net zoals de rest van de keuken.

Ook hangt er in de keuken een opvallend object dat hen terugbrengt naar waar ze vandaan komen: Spakenburg. Ze hebben ze het ‘Spakenburgse vrouwtje’ namelijk nagemaakt van staal.

Van uitbouw naar open ruimte

Vanuit de keuken kom je via een stalen trap bij de woonkamer. Voorheen was hier een enorme uitbouw, maar die was nogal ouderwets. Ze hebben de hele ruimte daarom opengegooid en er veel ramen in geplaatst.

Op de vloer zie je een Hongaarse punt, die flink in de lak is gezet. Geheel vlekproof en ijzersterk!

Via de woonkamer kom je ook in de werkkamer -aan de voorkant van het huis- terecht. Het is nog niet helemaal af. Ze willen er een mooie en-suite plaatsen met boekenkasten.

Ook zit er nog een gat in het plafond waar een waskoker komt die van boven helemaal doorloopt naar beneden en uitkomt in het washok. Sinds Peter als kind Home Alone zag, is het altijd zijn droom geweest om dit later ook in zijn eigen huis toe te passen. Dromen worden werkelijkheid!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Een open hotelsfeer

Het was eerst een oude slaapkamer, maar het koppel heeft de ruimte helemaal omgetoverd tot een prachtige badkamer. De terrazzotegels bestelden ze in Italië.

Helaas kwam de eerste levering compleet gebroken aan en moesten ze alles opnieuw bestellen. Balen, want de levertijd was vrij lang. Gelukkig kwam hun planning hierdoor verder niet in de knel en is het resultaat prachtig!

Vanuit de badkamer loop je zo de slaapkamer binnen. Ze hebben geen deuren, dus alles is heel open en ruim. Ook het oude -lage- plafond hebben ze compleet open gebroken. 

Met deze ruimtes wilden graag een open hotelsfeer creëren. Dit hebben ze zoal gedaan door bijvoorbeeld het bad bij het bed te plaatsen. Erg chique!  

Peter en Robin zijn erg trots op het tempo waarin ze het verbouwproces hebben voltooid. Ze hadden geen idee waar het schip zou stranden en hoe de kosten uiteindelijk zouden uitvallen. Maar stap voor stap hebben ze uiteindelijk al hun dromen kunnen realiseren en daar kunnen ze nu heerlijk van genieten!

Fotocredits

Robin en Peter: @eigenhuisenpuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore