Tips verkoopfoto's

Maak zelf de beste verkoopfoto’s van je huis met deze tips

25 oktober 2021 17:46

Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen en moet je nog foto’s maken voor de verkoop? Nu huizen in razend tempo verkocht worden, wordt er soms te makkelijk gedacht over het maken van de verkoopfoto’s. Maar met deze simpele tips en tricks van vastgoedfotografe Michelle laat jij geen geld liggen en leer je hoe je de beste foto’s kunt maken!

De mooiste foto’s voor het beste bod

Het is zeker aan te raden om goed na te denken over de verkoopfoto’s en er ruim de tijd voor te nemen. Door mooie en vooral duidelijke foto’s te maken, kun je je huis namelijk echt aantrekkelijker maken!

Je wilt natuurlijk je huis zo goed mogelijk voor de dag laten komen en zo veel mogelijk kijkers aantrekken om uiteindelijk het beste bod te krijgen. Dit kan soms wel 10.000 euro schelen!

Het is erg belangrijk om de juiste ruimte en sfeer te creëren in je huis! Benadruk bovendien alle mogelijkheden die het huis heeft. Dit zijn volgens Michelle de beste tips:

Tip 1: zorg dat je huis goed opgeruimd en schoongemaakt is, zodat het ruimtelijk oogt. Zet bijvoorbeeld rondslingerende potjes weg, want die wil je niet op de foto.

Zorg er daarnaast voor dat persoonlijke spulletjes weg zijn. Hierdoor maak je je huis een stuk rustiger. Haal nog even een doekje over de oppervlakten en je bent good to go!

Tip 2: denk goed na over wat je wel en niet in beeld wilt hebben. Haal bovendien al het speelgoed van de kinderen en de spullen van je huisdieren even uit de kamer zodat het groter oogt, maar ook voor de bescherming van je privacy.

Tip 3: laat je huis ook weer niet te kaal overkomen. Het toevoegen van sfeer is erg belangrijk! Doe dit bijvoorbeeld door wat leuke kussentjes of een kleedje op de bank neer te leggen en met een mooi vloerkleed op de grond.

Zet een fruitschaal in de keuken en een mooie bos bloemen op tafel. Dat maakt het al snel een stuk gezelliger!

Tip 4: pak het onderhoud van je huis even goed aan. Denk hierbij ook aan de muren en plinten. Door hier nog even een likje verf overheen te doen, oogt het geheel een stuk strakker en aantrekkelijker!

Tip 5: de wc is natuurlijk niet het mooiste plekje om te fotograferen. Toch kun je de ruimte er aantrekkelijker uit laten zien door wat kleine aanpassingen te maken. Je wilt namelijk niet dat de wc wordt geassocieerd met viezigheid. Haal daarom altijd even het schoonmaakmiddel, de handzeep en het kleedje weg.

Doe voor de foto bovendien de wc-bril dicht! Haal verder alle overbodige spullen weg die de ruimte opvullen, zoals het prullenbakje en de toiletborstel.

Tip 6: vul een lege ruimte altijd op met meubels, dit laat de ruimte spreken. Kijkers zien op deze manier ook meteen wat de mogelijkheden zijn.

Tip 7: vergeet ten slotte zeker je tuin en balkon niet! Zorg ervoor dat die er ook op hun best uitzien. Haal er een bezem doorheen en snoei eventueel de heg en planten als dat nodig is.

Fotocredits

Headerfoto: Hanson Lu

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore