Buitenkijken!

Buitenkijken bij: een sfeervolle buitenplaats in Marokkaanse stijl

22 oktober 2021 18:50 Aangepast: 22 oktober 2021 18:59

Nassira gaat met haar gezin regelmatig op vakantie naar Marokko. Helaas kwam afgelopen zomer Corona om de hoek kijken en konden ze niet gaan. Om toch een beetje de oosterse sfeer te proeven, haalde ze Marokko naar Amsterdam en creëerde een prachtige buitenplaats in deze geweldige stijl.

Riads als inspiratiebron

Iedereen die haar niet kent, gelooft haast niet dat deze tuin in een grote stad als Amsterdam te vinden is. Nassira woont hier samen met haar man en drie kinderen en tijdens Corona hebben ze de tuin flink op de schop genomen.

Ze haalden hun inspiratie uit de Marokkaanse riads waar ze vaak verbleven en altijd hun ogen uitkeken!  

De tuin zag er voorheen totaal anders uit. Zo lag de schutting half omver en leek het eigenlijk net een oerwoud!  

Loungen in een oase van rust

Ze zitten met het voltallige gezin erg graag in de ingebouwde loungehoek. Het is er nu een oase van rust.

Helaas geen stucwerk

Ze wilden de typische sfeer creëren door de muren te stucen, maar omdat het gezin in een huurhuis woont, mocht dit niet.

Uiteindelijk hebben ze cementplaten gebruikt om het gewenste effect te bereiken, met succes! Deze zijn helemaal afgewerkt en wit geschilderd.

Handgemaakte details

De iconische tafel is gemaakt van keramische tegeltjes die van een kleisoort uit de regio Fez komt. Het is volledig met de hand gemaakt, wat het meubel extra bijzonder maakt. Elk stukje mozaïek is met de hand ingelegd en Nassira heeft de tafel zelf ontworpen.

De fontein heeft het gezin een paar jaar geleden in Marokko laten maken. In eerste instantie stond deze los, maar door hem in de muur te plaatsen, komt hij veel meer tot zijn recht. Ze hebben voor de kleur blauw gekozen omdat dit altijd mooi combineert met de lucht.

Fruitbomen met karakter

In een riad zijn altijd fruitbomen te zien. Limoenbomen, citroenbomen of druiven. Dit vonden ze zo’n natuurlijke uitstraling hebben dat het ook hier in de tuin niet kon ontbreken.

De bomen staan in geweldige potten die zijn gemaakt van zand uit de Sahara. Ook deze zijn met de hand bewerkt en door de unieke figuurtjes die erin te zien zijn, krijgen ze een eigen karakter.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Relaxen op het dakterras

Naast de tuin hebben ze ook een Marokkaans geïnspireerd dakterras gecreëerd waar de dochters graag zitten met hun vriendinnen. Het is hier heerlijk vertoeven met een kopje thee en een goed boek.

De familie is ontzettend blij met de tuin! Het klopt precies met de sfeer die ze wilden overbrengen. De ultieme tip van Narissa is dan ook: "Laat je creativiteit spreken. Durf out of the box te denken en doe het gewoon!"

Fotocredits

Nassira: nassiraoosterswonen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore