Huishouden

Visite vergeten? Maak je huis supersnel schoon in 15 minuten

19 oktober 2021 18:15

Waarschijnlijk ken je het wel: er komt visite, maar het huis is een grote bende. Wat doe je dan? Je wilt het wel een beetje netjes zien te krijgen. Zamarra geeft je handige tips en tricks om je huis schoon te maken in maar 15 minuten.

Van hal tot woonkamer

Met opruimen kun je het beste in de hal beginnen. Deze plek ligt vaak bezaaid met schoenen, jassen en tassen van het hele gezin. Het oogt er dus al vrij snel chaotisch. Verzamel alles in een wasmand of grote tas en haal het uit het zicht. Zet het tijdelijk in de slaapkamer of voorraadkast.

Na de hal ga je in de woonkamer hetzelfde van start. Alle losse spulletjes die je niet nodig zal hebben tijdens de visite gaan aan de kant. Het uitzoeken van de spullen kom later wel. Door het zo leeg mogelijk te maken, ziet het er al snel schoner uit.

Smokkelen in de keuken

Je zult altijd zien dat vaatwasser helemaal vol zit wanneer er visite langskomt. Je hebt geen tijd om hem helemaal uit te ruimen en moet de vieze vaat dus ergens anders kwijt. De oven werkt in dit geval prima als verstopplaats.

Zorg er bij een open keuken wel altijd voor dat het aanrechtblad ook is opgeruimd, leg de losse spullen weg en ga er even met een doekje overheen. Dit geeft al snel een schone en opgeruimde uitstraling.

Het kleinste kamertje

Het toilet is een plek die je snel kunt vergeten, het is er immers ook niet zo groot. Neem hier in ieder geval alle contactpunten even af met een doekje. Denk hierbij aan de kraan, lichtschakelaar, deurklinken en doorspoelknop. Ga als laatste nog even over de bril en langs de pot.

Rond het af met een beetje wc-reiniger en het ruikt (en is) er weer helemaal fris.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Multifunctioneel stofzuigen

Wist je dat je met een stofzuiger veel meer kunt schoonmaken dan alleen de vloer. Zo kun je er prima spinnenwebben mee weghalen en je kunt hem ook goed gebruiken voor de vensterbank, tafels en stoelen.

Vergeet deze stap bij huisdieren vooral niet! Je wilt natuurlijk niet dat je gasten naar huis gaan met harige billen.

Hoewel het misschien onlogisch klinkt om je bank en stoelen schoon te maken voordat de visite komt, zijn dit wel de plekken waar chips en koekkruimels zich verzamelen.

Nog één laatste tip van Zamarra: smeer de tafel in met een beetje boenwas. hij gaat er niet alleen mooi van glimmen, maar het ruikt ook nog een lekker. 

Fotocredits

Headerfoto: the creative exchange

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore