Ga naar de inhoud
Gezien op TV

Aflevering 35 | 15 oktober 2021

Hugo geeft vandaag een kaascollege, met bijbehorende borrelplank en we nemen een kijkje in het bijzondere huis van Claudia. Daarnaast gaan we langs bij een prachtig verbouwd pand in Alkmaar en Babette laat zien hoe ze wandkleden maakt van gevilde schapenvacht.

Koken met Hugo!

Het is weer vrijdag en we weten allemaal wat dat betekent; borrelavond! Begin je weekend goed met een heerlijke kaasplank, aangevuld met zelfgemaakte zadencrackertjes en een frisse perencompote. Dat wordt gegarandeerd een gezellige avond!

Binnenkijken bij een verbouwde stal

Claudia en haar vriend hadden een huis in hartje Amsterdam, maar waren klaar voor iets anders. Ze wilden een klus om hun tanden in te zetten en dus namen ze de rol van aannemer en bouwvakker op zich. In een stal in Landerak staken de twee de handen uit de mouwen en toverde een voormalige koeienstal om tot een landelijke woning.

Tips van Tom

Planten mogen inmiddels niet meer ontbreken in een interieur en een urban jungle is de nieuwste trend op dit gebied. Maar wat is het precies en hoe kun je dit het beste samenstellen? Tom legt het allemaal uit aan de hand van een nieuwe kijkersvraag.

Binnenkijken bij een modern interieur

We nemen een kijkje in het oude pand van Suzanne en Koen. Het prachtige pand was klaar voor een renovatie en dat zorgde voor een kleine tijdreis naar vroeger. Er kwamen allerlei kleuren en patronen behang voorbij, maar inmiddels heeft de woning een modern design met een vleugje Ibiza.

Van schapenvacht tot wandkleed

Van schapenvacht unieke en duurzame wanddecoraties maken, dat doet Babette. De wol van herders uit haar buurt kan heel goed gevilt worden, ook wel vachtvilten genoemd. Ieder wandkleed is uniek door de wol die erin verwerkt wordt en sommige kleden bevatten wol van wel vijf verschillende schapen. Het mooie is dat de diertjes nog gewoon in de wei staan. Je ziet Babette aan het werk in de aflevering.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 35

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!