Van onze partner KPN

Eindelijk verhuizen: de beste tips voor wifi, overal in je nieuwe huis

13 oktober 2021 19:59 Aangepast: 14 oktober 2021 14:41

In het drieluik ‘eindelijk verhuizen’ spreken we mensen in verschillende gezinssituaties rondom het thema verhuizen en het aansluiten van een nieuwe wifi verbinding. Wat had je nodig? Verliep het soepel en hoe zorgde je ervoor dat er overal in huis goede wifi was? Want een goede verbinding kan anno 2021 natuurlijk absoluut niet meer in je huis ontbreken.

Yes, gelukt!

Tegenwoordig is het haast een wonder om te verhuizen en een nieuwe woning aan de haak te slaan. Wanneer het eindelijk is gelukt, voelt het als een lot uit de loterij. Vol goede moed ga je aan de slag met het papierwerk, de hypotheek, de notaris en het verkopen van je huidige huis/ het opzeggen van de huur. Wellicht ook nog wat klussen en dan; verhuizen!

Inpakken en wegwezen

Eigenlijk is het -vaak- best wat gedoe om te verhuizen! Verhuisdozen regelen, je huidige woning nog een klein beetje opknappen voor de volgende bewoner, adreswijzigingen doorgeven en op zoek gaan naar een passende wifi-oplossing voor je nieuwe stek. Gelukkig valt dit laatste eigenlijk reuze mee.

Wij spraken met Guido (achternaam bekend bij de red.). Hij is onlangs met zijn vriendin binnen Amsterdam verhuisd en stond voor precies dezelfde keuzes. Hij deelt daarom graag zijn ervaring met ons.

Op zoek naar het beste bereik

Guido ging van een ruime loft naar een groot appartement met twee verdiepingen en één ding was zeker, met het bereik van de wifi was hij niet meer blij. Meerdere keren bleef de verbinding hangen als hij tegelijkertijd met zijn vriendin in een conference call zat of als hij op de spelcomputer een spel deed en zij juist Netflix wilde uitspelen. Enorm onhandig en dit moest worden opgelost.

Hoe kom je erachter wat je nodig hebt in je nieuwe huis?

Guido: “Een nieuw huis vraagt om een nieuwe internetverbinding. We hebben daarom gekeken naar wat de beste provider voor ons zou zijn. Daar kwam KPN uit. Mijn vriendin vond bovendien het kleine TV kastje erg fijn.”

Nu Guido en zijn vriendin ineens een compleet huis -met meerdere kamers en verdiepingen- van een snelle wifi verbinding moesten voorzien, was dat even wennen. Wat heb je dan allemaal nodig en hoe leg je dat makkelijk aan?

Guido: “Via de website van KPN sluit je heel makkelijk een abonnement af.  Dat werkt echt heel soepel en je installeert dan een modem.”

“Wel merkten we dat -door de constructie van het huis en omdat de aansluiting in de bezemkast zit- het wifi signaal niet overal even sterk was. Ik heb toen de Wifidesk gebeld en de Wifi Experts gevraagd naar de opties om het bereik in huis constant te krijgen.”

Superrrrrrrr wifi

“Ze kwamen met de oplossing in de vorm van SuperWifi”, vertelt Guido verder. “Je kunt -terwijl je aan de telefoon hangt- heel makkelijk een snelheidscheck doen met de Wifi Manager. Je gaat dan in alle ruimtes staan en checkt hoe sterk het bereik daar is. Met deze methode kwamen we erachter dat de verbinding inderdaad niet overal in het huis even goed kon komen.”

“Om dit te verbeteren kun je SuperWifi punten aansluiten die ervoor zorgen dat je overal in huis en op hetzelfde netwerk een snelle verbinding hebt, zonder dat je steeds van netwerk hoeft te wisselen.”

Dat klinkt heel goed! Werkt het fijn?

Guido: “Het werkt heel fijn! Door de kastjes op slimme plekken in huis te plaatsen -onder andere een in het kantoortje en eentje op de overloop- hebben we door het hele huis een hele goede verbinding.”

“We kunnen nu met gemak samen in een call zitten, tegelijkertijd Netflixen of een spel spelen op de spelcomputer. Heel chill.”

Ga je ook verhuizen? Check dan deze tips voor de beste wifi afgestemd op jouw situatie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore