Gezien op TV

Aflevering 31 | 11 oktober 2021

11 oktober 2021 17:03 Aangepast: 13 oktober 2021 16:37

Patrick gaat vandaag aan de slag met een gezamenlijke ruimte in Weesp en we nemen een kijkje in de cottagetuin van Marjolein. Tot slot lopen we een dagje mee met Timo. Dit en meer in weer een bomvolle aflevering!

Koken met Hugo!

Wat gaan we eten? Vandaag staat er een heerlijk Mexicaans gerecht op het menu: een zwarte bonensoep met oesterzwammetjes en een quesadilla, ofwel de pantosti. Daarnaast gaat Froukje aan de slag met een fruit smoothie van grapefruit, sinaasappel, limoen en mango.

Metamorfose (1/2)

In Weesp wonen zes seniorenkoppels en vier jonge gezinnen bij elkaar in één nieuwbouwproject dat ook echt bedoeld is om jong en oud bij elkaar te brengen. Helaas ziet het gemeenschappelijke recreatiehuis er allesbehalve gezellig uit. Patrick gaat er met zijn klusteam snel aan de slag. Er zijn veel mensen en dus veel wensen, dat is nu net het punt waar ze onze hulp goed kunnen gebruiken. Kijk dan hier de aflevering.

Buitenkijken bij...

Neem een kijkje in de cottagetuin van Marjolein en haar man. Een prachtige plek vol rozen en een kleurexplosie aan bloemen. Daarnaast wordt er ecologisch getuinierd en zijn er verschillende plekjes waar je heerlijk in het zonnetje en uit de wind van een kop thee kunt genieten.

Zo voorkom je stress

Werken, huishouden, koken, sociaal en sportief zijn, het klinkt allemaal erg vermoeiend. We kunnen soms de lat ongelofelijk hoog leggen voor onszelf. Soms zelfs zo hoog dat stress op de loer ligt. Wanneer je stress ervaart is het belangrijk om keuzevermoeidheid te voorkomen. Benieuwd naar hoe je dit kun doen? Je leest het hier!

Van takken naar gewei

Loop een dagje mee met Timo. Hij haalt oude takken uit het bos waarmee hij duurzame geweien maakt voor aan de muur. De natuur binnenhalen is tegenwoordig erg populair en een hertengewei ophangen is een mooi voorbeeld, maar dit kan dus ook heel goed 'vegetarisch'. Je ziet hier hoe Timo te werk gaat.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan via Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 31

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore