Koken met Hugo!

Maleisische loempia's met kokosmakarons

07 oktober 2021 17:38 Aangepast: 07 oktober 2021 18:09

We gaan richting Azië en wel naar Maleisië. Hugo laat je zien hoe je zelf heerlijke kokosmakarons kunt maken met pandan en hij gaat aan de slag met Maleisische loempia’s die je zelf kunt samenstellen. Eet smakelijk!

Maleisische loempia’s

  • hoofdgerecht 4 personen
  • bereiding circa 35 minuten  

Ingrediënten:

Loempiavellen:

  • 2 eieren
  • 160g bloem
  • 1 theelepel kurkuma of 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • zout
  • neutrale olie  

Vulling:

  • 1 bos lente-uien
  • ½ Chinese kool
  • 1 winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • ketjap manis
  • sambal badjak
  • zout
  • 1 kropsla
  • 1 bos koriander
  • 200g Hollandse garnalen
  • 100g cashewnoten of pinda’s
  • optioneel: zoutzuur / atjar voor erbij  

Groene kokosmakarons

  • koekjes circa 16 stuks
  • bereiding circa 20 minuten  

Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • snuf zout
  • 100g suiker
  • 100g kokosrasp
  • 1 theelepel pandanpasta

Heerlijke gevulde loempia's

Stap 1: roer de eieren, bloem, specerijen, zout en een scheut water tot een gladde mix. Verdun dit alles een beetje met water tot een dun flensjesbeslag.

Stap 2: verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak dunne, lichtbruine flensjes.

Stap 3: snij de lente-uien in reepjes. Leg de witte en groene delen apart van elkaar op een bord.

Stap 4: snij de kool en de peen fijn. Dit kun je met de hand doen, maar het kan ook met de keukenmachine.

Stap 5: pel en snij de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de knoflook en het wit van de lente-ui aan.

Stap 6: bak de peen en de kool kort mee, zodat ze beetgaar zijn. Breng alles op smaak met zout, een scheut ketjap en sambal.

Stap 7: zet alles los op tafel, zodat iedereen zelf de loempia’s kan samenstellen en oprollen. 

Stap 8: beleg een flensje met een blad sla, gebakken groenten, garnalen, rauwe lente-ui, koriander, atjar en cashewnoten. Rol en geef er extra sambal, ketjap en atjar bij.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Heerlijke makarons

Tip: bij het maken van meringue is het belangrijk dat je (beslag)kom en garde goed vetvrij zijn. Dit kun je gemakkelijk doen door er met wat citroensap overheen te gaan.

Stap 1: verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2: mix de eiwitten met een snufje zout stijf.

Stap 3: voeg al mixend, beetje bij beetje, de suiker erbij.

Stap 4: spatel de kokos en pandanpasta erdoor.

Stap 5: schep met 2 theelepels kleine bergjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 6: bak de kokosmakarons circa 15 minuten in de oven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore