Binnenkijken bij...

Binnenkijken: Jolien en Koen knapten een woning uit 1903 volledig op

06 oktober 2021 21:31 Aangepast: 14 oktober 2021 14:12

Wat doe je als een nieuwbouwwoning niet voldoet aan je eisen & wensen en je je oog hebt laten vallen op een bouwval? Precies, alles afbreken en vanaf 0 opbouwen. Eind 2020 lieten Jolien en Koen hun oog vallen op dit schattige huisje in Weesp, waarna de verbouwing al snel van start ging. Ze maakten er hun droomhuis van.

Van huur naar koopwoning

Inwoners van Weesp waren Jolien en Koen al vanaf maart 2020, maar het label 'eigenaar van een koopwoning' liet nog even op zich wachten. Tot ze in oktober van datzelfde jaar een rondje maakten langs ‘dat oude huis’. Het was liefde op het eerste gezicht.

Hoewel ze vooral keken naar nieuwbouwwoningen heeft dit Weesperhuisje hun hart weten te veroveren.

Na de bezichtiging wisten ze het zeker, hier wilden ze wonen. Voor het oog zag alles er prima en netjes uit, maar daarachter verschool zich een heus bouwval. Het schrok de twee niet af en vol goede moed begonnen ze de verbouwing.

Van de badkamer tot de keuken en alles daartussen, het huis werd volledig gestript. Toen kon het opbouwen beginnen.

Alles anders

Op de benedenverdieping kreeg alles een nieuwe plek. De trap naar boven werd gedraaid en verplaatst. De keuken werd verruild voor een lekkere zithoek en de haldeur kreeg ook een nieuw plekje. Daarnaast hebben ze afscheid genomen van de houten vloeren en een betonvloer laten storten.

Hoewel het huis niet veel authentieke details bevatte, heeft de oude deurbel wel een plekje gekregen in het vernieuwde interieur. Op het eerste oog ziet het er misschien uit als een kunstobject, tot de bel gaat.

Ook de oude keuken kreeg een tweede leven. De kastjes kregen een nieuwe indeling en dienen nu, in combinatie met een betonnen keukenblad, voor een prachtig eiland.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ouderwetse sferen

De bovenverdieping was ook nodig aan vernieuwing toe. De gehele verdieping werd gestript voor de plaatsing van isolatie. Bij deze klus kwamen enkele details uit grootmoederstijd naar boven, inclusief bloemetjesbehang.

De bovenverdieping telde twee slaapkamers (één daarvan is nu de masterbedroom). De andere kamer dient nu als kantoor.

5 maanden geklust

De verbouwing in het Weesperhuisje heeft 5 maanden geduurd en dat is verrassend snel voor een koppel dat zelf geen kluservaring heeft. Jolien heeft haar ouders wel een huis zien bouwen, maar met haar tien jaar mocht ze toen nog niet helpen, al had ze dat zelf graag gewild.

Koen wist dan wel meer over de materiële zaken van een verbouwing, aangezien hij in een bouwmarkt heeft gewerkt. Alles is inmiddels goed verlopen en de periode van afwerken en aankleden is in volle gang.

Fotografie

@weesperhuisje

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore