Gezien op TV

Aflevering 25 | 1 oktober 2021

01 oktober 2021 17:06

Neem vandaag een kijkje in de ecologische tuin van Loek en de verbouwing van Roos en Roberto. Daarnaast staat Hugo weer in de keuken en vertelt Lian je alles over het verbeteren van het leefklimaat in huis.

Koken met Hugo!

Hugo heeft weer een heerlijke borrelplank voorbereid en dat is deze keer een antipasti-borrelplank. Hij laat je zien wat je kunt doen met een rollade in tonijnsaus, een heerlijke salade met gepofte paprika en vijgen gevuld met gorgonzola. Lees hier het recept.

Tuintips van Tom

Een wilg is een karakteristieke boom en om die zo mooi mogelijk te houden, moet je hem af en toe snoeien. Astrid wil graag weten hoe ze dit klusje het beste kan klaren en legde haar vraag voor aan Tom. Hij vertelt hoe en wanneer je een wilg het beste kunt knotten en laat je zien wat je van de afgeknipte takken kunt maken.

Binnenkijken bij Roos en Roberto

Als je de indeling van je nieuwe huis helemaal niks vindt, wat doe je dan? Je haalt alle muren weg en begint van voor af aan met een nieuwe indeling. Dat is ook wat Roos en Roberto gedaan hebben. Toen ze bij een bezichtiging binnen stapten wisten ze, dit wordt ons huis. Er was veel ruimte en licht. Echt een woning met veel mogelijkheden. Na een flinke periode van klussen, is hun droomhuis eindelijk klaar. Benieuwd naar het eindresultaat, kijk hier de aflevering.

De ecologische tuin van Loek

Als het aan Loek ligt mag de natuur terugkomen in ieders tuin. Dit is beter voor de diversiteit, wat op zijn tijd weer beter is voor alle insecten, dieren en de mens. Om een beeld te vormen van een natuurrijke tuin, heeft Loek op het voormalige terrein van het duurzaamheidscentrum een voorbeeldtuin aangelegd. Het is een natuurlijke en ecologische tuin geworden waar een goede balans is tussen mens, dier en plant.

Verbeter het leefklimaat in huis

We werken, eten en slapen thuis. Het is daarom belangrijk om goed te letten op een gezond leefklimaat. Lian geeft je een kijkje in haar woning en laat je zien hoe je een gezonder leefklimaat kunt creëren. denk hierbij bijvoorbeeld aan het meten van de luchtvochtigheid en zorgen voor voldoende ventilatie. Meer tips vind je in de aflevering.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan via Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 25

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore