Gezien op TV

Aflevering 23 | 29 september 2021

29 september 2021 17:01 Aangepast: 30 september 2021 09:33

Vandaag gaan we langs bij een verwilderde tuin in Culemborg en we nemen een kijkje bij een verbouwde woning in Weesp. Piet brengt een bezoekje aan de studio en je ziet hoe je van papier hele mooie bloemen kunt maken.

Koken met Hugo!

Hugo gaat vandaag aan de slag met de heldere en simpele smaken van de Japanse keuken. Duik zelf de keuken in voor een heerlijke combinatie van kabeljauw met sesam en soja. Daarnaast zie je hoe je met aubergine en spinazie twee lekkere bijgerechten kunt maken. Je vindt hier het recept.

Metamorfose (1/2)

Tom gaat in Culemborg een jong gezin helpen. Hun tuin mag niet alleen groener worden, maar vooral kindvriendelijker worden. Laura en Duncan zijn erg blij met de verschillende bloemen en planten in hun tuin, maar veel van het groen neemt de tuin inmiddels over. Tom gaat haalt daarom de hele tuin leeg en begint met het aanleggen van een nieuw terras. Het eindresultaat zie je morgen.

Help de egel een handje

Piet heeft deze keer geen huisdier, maar een tuindier meegebracht. De wilde opeese egel. Helaas hebben de beestjes het zwaar en dus vragen ze om een beetje hulp in jouw tuin. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat een egel het ook in de achtertuin zwaar kan hebben. Zo maakt een elektrische grasmaaier ons leven een stuk makkelijker en is het tegelijkertijd een gevaar voor de egel. Dit en meer tips om de egel te helpen lees je hier.

Binnenkijken bij …

Je huis verbouwen terwijl je er al woont klinkt als een flinke opgave. Angelique, haar man en hun drie kinderen gingen ervoor en wonen inmiddels in een heerlijk huis. Ze wonen er al sinds 2013, maar het huis is eigenlijk pas sinds 2 jaar helemaal af. Waar het vroeger bestond uit een boven- en een benedenwoning is dit nu samengevoegd tot een mooi geheel.

Een kijkje bij een papieren bloemenkweker

Bloemen die nooit verdorren, daar wordt iedereen blij van. Anouk is een papieren bloemenkweker. Ze kan elke bloem die er bestaat maken uit crêpepapier. Het maken van deze creaties is iets wat je gemakkelijk thuis aan de keukentafel kunt doen, je hebt niets meer nodig dan het papier en je eigen fantasie. Bekijk de aflevering voor de uitleg.

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 23

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore