Huishouden

Zo geef je de badkamer een grondige schoonmaakbeurt

28 september 2021 17:57

De badkamer schoonmaken is niet het leukste klusje. Toch moet het gebeuren en dit kan op verschillende manieren. Veel mensen willen er zo snel mogelijk vanaf zijn, waardoor het vaak niet erg grondig wordt gedaan. Huishoudcoach Zamarra vertelt hoe je de badkamer op een grondige manier schoonmaakt, zodat je niks over het hoofd ziet.

Vergeten plekjes rond de wastafel

Vaak worden de wasbak en de kraan van de wastafel goed gereinigd. De tegels achter de wastafel worden echter regelmatig vergeten. Het is belangrijk om deze ook mee te nemen, want er spettert natuurlijk van alles tegenaan.

Ook het overloopgaatje van je wasbak is een ondergeschoven kindje. Het kan er op den duur dan ook behoorlijk vies uit komen te zien. Om deze schoon te maken, heb je slechts wat schoonmaakmiddel en een oude tandenborstel nodig. Ga er ten slotte nog even met een doekje goed doorheen en dan ziet het er al een stuk frisser uit!

Nu je toch al bezig bent met de wastafel kun je er ook eens aan denken om de afvoer een poetsbeurt te geven! Hierin blijft altijd erg veel viezigheid achter, dus handschoenen zijn voor dit klusje geen overbodige luxe.

Plaats een emmer of bak onder de afvoer (voor het geval dat er veel water uit komt) en draai voorzichtig de onderkant eraf. Verwijder daarna al het haar dat er in is achtergebleven.

Haal daarna nog de bovenkant van de pijp eraf en was die onder de kraan met schoonmaakmiddel en een oude tandenborstel. Doe dit elke maand en voorkom op deze manier verstoppingen.

Het doucheputje

Niet alleen in de wasbak, maar ook in de douche ontstaan vaak verstoppingen. Meestal is een vol doucheputje hier de oorzaak van. Het is dus belangrijk om daar regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor weer een oude tandenborstel. Zo vis je makkelijk alle haren eruit. 

Maak het daarna met een doekje schoon om de zure shampoo resten te verwijderen. Het afvoerputje ruikt nu als het goed is meteen een stuk beter!

Hier zitten de meeste schimmels

Je had het misschien niet verwacht, maar de meeste schimmels komen voor in het douchegordijn. Daarnaast is ook de lichaamsspons -die zo gezellig aan je kraan hangt- een verzamelplek voor schimmels.

Stop deze daarom één keer in de maand in de wasmachine, op 60 graden, en hij is weer good to go! Wacht niet totdat er vieze bruingele randen aan de onderkant zitten, want dan ben je eigenlijk al te laat.

Tip: neem in de wasmachine ook het badmatje geregeld mee!

Schimmel in je badeendje

Het is een leuk gezicht die badeendjes op de badrand, totdat er bruinige slierten uit komen. Dit is schimmel dat wordt opgeslagen door het gaatje aan de onderkant. Om te voorkomen dat je kind dit binnenkrijgt, is een erg eenvoudige oplossing binnen handbereik.

Maak het gaatje aan de onderkant dicht met behulp van een lijmpistool! Veilig spelen is nu gegarandeerd.

Fotocredits:

Headerfoto: Jeshoots

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore