Koken met Hugo!

Het toetje van de dag: een pruimenclafoutis

22 september 2021 17:09 Aangepast: 23 september 2021 10:19

Het pruimenseizoen loopt alweer ten einde en dus is het hoogste tijd om de laatste oogst op te maken. Deze clafoutis met pruimen is de perfecte oplossing voor de laatste restjes én erg simpel om te maken. Een clafoutis klinkt heel uitzonderlijk, maar eigenlijk is het niets meer dan een dikke pannenkoek met suiker. Eet smakelijk!

Clafoutis met pruimen

  • nagerecht 6 personen
  • bereiding circa 15 minuten + 25 minuten bakken  

Ingrediënten:

  • 500g pruimen
  • roomboter voor invetten
  • 2 eieren
  • 250ml volle melk
  • 100g zelfgemaakte vanillesuiker of gewone kristalsuiker
  • snufje zout
  • 125g bloem
  • vanille-ijs voor ernaast  

Extra:

  • ronde bakvorm of ovenschaal 24cm doorsnede
  • bakpapier

Een clafoutis met pruimen

Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: halveer de pruimen en haal de pit eruit. Leg ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal.

Tip: vergeet de ovenschaal niet in te vetten, zo voorkom je dat een baksel in de vorm blijft plakken en het eindresultaat uiteenvalt.

Stap 3: roer een beslag van de melk, eieren, zout, 50g suiker en de bloem.

Stap 4: schenk het beslag over de pruimen en bak de clafoutis in circa 25 minuten mooi bruin en gaar in de oven.

Stap 5: haal uit de oven, strooi de overige suiker erover en serveer (lauw)warm. 

Tip: de clafoutis smaakt extra lekker met een bolletje vanille-ijs of een beetje crème fraîche. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore