Een luxe inloopkast voor Vidija

Van slaapkamer naar riante, luxe inloopkast

21 september 2021 21:21

Patrick en Luka zijn deze week bij Vidija & Djurmy. Ze willen heel graag een riante inloopkast met veel hang- en legplekken, een make-up tafel en genoeg plek voor schoenen. Een echte 'over de top kast' en een ruimte waarin Vidija zich een diva kan voelen. Maar ook Djurmy wil als een heer naar buiten kunnen stappen. Er moet dus ook voldoende plek voor zijn nette pakken en schoenen worden gecreëerd.

Het 'wow effect'

Dat is precies het gevoel dat Vidija van de ruimte wil krijgen. Vrouwelijk, chique, overzichtelijk en luxe. 

In het moodboard is veel glas te zien in combinatie met donkere, luxe kleuren. Luka maakt in haar ontwerp dan ook gebruik van zwart in de basis en warme, vergrijsde roze tinten als tegenhanger. De ronde vormen en het glas in de kast gaan zorgen voor de het extra chique effect en de velvet stoffen maken het plaatje uiteindelijk compleet.

Spelen met kleur

Patrick pakt alle muren aan en dat doet hij met verschillende kleuren verf. De basis van de muren in de kamer is granol, een structuurstuc die jaren geleden populair was om te gebruiken. Omdat de muur al vrij oud is, moet Patrick eerst testen of je hem wel meteen kunt overschilderen. Het kan namelijk zo zijn dat hij gebruik moet maken van voorstrijk.

Testen doet hij heel makkelijk met water en een sponsje: zuig het sponsje vol en druk hem daarna leeg op de muur. Gebeurt er niets, dan kun je meteen beginnen met schilderen. Krijg je een grote natte plek, dan ‘zuigt’ de muur en moet je hem eerst voorbehandelen.

Tip: heb je een structuurmuur, schilder dan met een kleinere roller met lange haren en zet veel kracht. Zo komt de verf goed in alle kieren en holletjes terecht. Vaak lukt het echter niet om een structuurmuur in één keer helemaal dekkend te krijgen. Het kan namelijk zijn dat de holletjes weer opentrekken tijdens het drogen.

Zelf deuren met glas maken

Patrick maakt de deuren voor de kast helemaal zelf. Hij start met een mal en zaagt daarna heel makkelijk met een freesmachine alle rondingen uit de platen.

Het glas bevestigt hij er ook in. Met behulp van een glaslat sluit hij de ruiten heel makkelijk in, achter de deuren. Hij kiest hierbij voor rechthoekig glas. Dat is goedkoper om te laten snijden en makkelijker om te monteren. Win-win.

Patrick heeft hier gekozen voor twee deuren en niet alleen omdat het visueel mooier is, maar ook om het gewicht te verdelen. Zou je de deur uit één plaat maken dan heb je grote kans dat deze gaat kantelen omdat hij uiteindelijk te zwaar is.

Bij een walk-in closet hoor een..

Make-up tafel! En die maakt Patrick natuurlijk ook. Het blad houdt hij op 75cm hoogte en daaronder gaat hij met een lade aan de slag. Daar kunnen meteen alle spullen in.

Omdat een lade vaak open en dicht wordt gedaan, is het slim om deze extra stevig te maken. Patrick lijmt én schroeft de lade dan ook in elkaar zodat hij geen kant meer op kan. 

Een heerlijk statement behang

Luka gaat nog even aan de slag met een kek behangetje. Omdat granolmuren niet heel goed te behangen zijn, werkt ze met houten platen. Deze schroef je uiteindelijk makkelijk tegen de wand en zorgen voor net zo'n mooi resultaat.

Tip! Je kunt dit trucje ook goed toepassen in een huurwoning waarin je niet mag behangen. Let wel op dat je platen gebruikt die al in de grondverf staan. Op die manier zuigt de lijm niet meteen in de platen en hecht het behang veel beter.

 

Finishing touch

Met een grote bank in het midden van de ruimte is het sfeertje helemaal compleet. De bank is van een zwarte velours en dat matcht perfect bij de kamer. Ook de zwarte jaloezieën, de gouden details en het roze stoeltje maken de ruimte helemaal af.

Een prachtige kamer waar je het liefst niet meer uit komt. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore