Je spijkerbroek niet meer wassen

Lifehack: stop je vieze spijkerbroek in de vriezer!

19 september 2021 19:33

Het is vaak even een opgave, maar als je eenmaal de perfecte spijkerbroek hebt gevonden, draag je deze het liefst elke dag. Maar, vaak dragen betekent ook vaak wassen, toch? Zeker niet! Je spijkerbroek 'wassen' in de vriezer is bijvoorbeeld een hele duurzame oplossing.

Slecht voor je spijkerbroek én slecht voor de planeet

Herkenbaar? Je hebt net een nieuwe spijkerbroek gekocht en na een paar keer dragen, zit hij als gegoten. Maar na één keer wassen is hij gekrompen of zijn vorm al verloren. En als je je spijkerbroek vaker wast, zal deze op langere termijn ook slijten of valer worden. 

Ergens heel logisch dat hij na elke wasbeurt 'achteruit' gaat. Er gaan namelijk vijftigduizend microvezels van je broek verloren per wasronde. Veel wassen is dus niet alleen slecht voor het milieu, ook voor je broek.  

Weg met die vieze geurtjes

Maar, wat dan? Rondlopen in een vies exemplaar is natuurlijk ook geen optie. Gelukkig is er een oplossing voor gevonden: stop je spijkerbroek in de vriezer. Op deze manier bevriezen namelijk alle bacteriën en huidschilfers en verdwijnen bovendien alle vieze geurtjes als sneeuw voor de zon!

Het is een vrij eenvoudig klusje. Stop je broek in een diepvrieszak of kussensloop (sluit deze wel goed af), stop hem in de vriezer en haal hem er na 24 uur uit. Laat hem even goed ontdooien en je spijkerbroek is weer helemaal fris!  

Toch liever wassen?

Wil je toch je spijkerbroek wassen, omdat er bijvoorbeeld een grote vlek in zit, dan hebben we een aantal do’s en don’ts op een rijtje gezet:

  • niet hoger wassen dan 30 graden
  • gebruik vloeibaar wasmiddel
  • was je spijkerbroek binnenstebuiten
  • gebruik geen wasverzachter
  • doe de broek nooit in de droger

Fotocredits

Headerfoto: Mnz

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore