Gezien op TV

Aflevering 13 | 15 september 2021

15 september 2021 17:01

Vandaag maken we kennis met de kunst van glas-in-lood en poes Dibbes. Tom begint aan een puntvormige tuin in Vleuten, Hugo staat weer in de keuken en we nemen een kijkje bij een oude studentenwoning.

Koken met Hugo!

Vandaag maakt Hugo een heerlijke stamppot van postelein in combinatie met een zoetzuur van komkommer en dragon. Om het gerecht af te maken, staat er een ouderwetse griesmeelpudding met bramencompote op het menu. Lees hier het gehele recept

Tuinmetamorfose (1/2)

In het Utrechtse Vleuten krijgen Alexia en Costa een punthoofd van hun tuin. Deze heeft zeker potentie, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Tom schiet te hulp en begint direct met het aanpakken van het groen en de nieuwe zithoek. Kijk hier de aflevering terug.

Binnenkijken bij …

Toen Marjolein haar huidige woning kocht was haar omgeving bang dat ze een grote fout had gemaakt. Maar Marjolein keek door alle rotzooi van het voormalige studentenhuis heen en begon met frisse moed aan de verbouwing. Ze heeft van een oude en stoffige woning een prachtig paleisje gecreëerd. Bekijk de woning in de aflevering.

Vlooien bij honden of katten

Piet komt vandaag vertellen waar je precies op moet letten wanneer je huisdier vlooien heeft en wat je kunt doen om ze te voorkomen. Een vlooienbeet voelt bij je huisdier als een speldenprik, het is dus belangrijk om goed op te passen voor vlooien en ze snel te verwijderen. Hier lees je de vlooientips van Piet nog eens na en maak je kennis met poes Dibbes.

Glas-in-lood veren

Glas-in-lood kennen we natuurlijk van de prachtige raamwerken, maar het kan ook een stuk kleiner ingezet worden. Madeleine maakt er mooie decoratiestukken van voor in huis. Door glas, koperfolie en tin te combineren maakt ze ontwerpen van veren tot vlinders. Benieuwd? Kijk hier de aflevering terug!

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 13

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore