Binnenkijken bij

Binnenkijken: een karakteristiek oud graanpakhuis in Lekkerkerk

09 september 2021 17:33 Aangepast: 12 september 2021 13:29

Wonen in een oude graanmaalderij was voor Tessa en Jaap een droom die uitkwam. Ze zijn dol op oude huizen, omdat deze veel karakter met zich meedragen. In Lekkerkerk vonden ze dit oude graanpakhuis en hebben het in 1975 volledig laten verbouwen tot hun perfecte woonhuis in eigen stijl.

Een kleine ingreep, een groot effect

Op de benedenverdieping hebben ze voornamelijk voor een industriële inrichting gekozen. Dit past goed bij het originele gevoel van het gebouw.

Tessa heeft daarbij nog een gouden tip voor het inrichten van je huis: je hoeft niet meteen alles aan je huis in één keer af te hebben. “Met een kleine ingreep kun je ook al een groot effect behalen”. Zo hebben ze bijvoorbeeld de kachel en de open haard zwart gespoten.

Een doorkijkje

Tessa’s favoriete ruimte in het huis is de eetkamer. Voorheen was de ruimte vrijwel dicht met een lage deur. Om dit wat meer open te breken hebben ze een steunbalk geplaatst in de muur. Zo krijg je een mooi doorkijkje naar de keuken.

Daarnaast is Tessa erg blij met de extra loungeplek voor de kinderen waar ze gezellig televisie kunnen kijken of kunnen gamen.

In de keuken hebben Tessa en Jaap gekozen voor veel zwarte tinten. Dit geeft een stoer effect wat goed past bij het huis. Door de toevoeging van een bar is er bovendien geen afscheiding meer tussen de keuken en de woonkamer, waardoor je makkelijk met elkaar kan blijven kletsen.

Op blote voeten naar het water

Wie wil nou niet via een loopbrug je huis binnenkomen? Tessa en Jaap hebben de oude loopbrug dan ook intact gelaten. Er gaat volgens Jaap niets boven wakker worden in de ochtend en op blote voeten over de brug richting het water lopen.

Onder de brug is ook nog een doorgang naar het onderhuis. Zo kom je direct bij de bijkeuken. Onder de vloer zaten eerst graanputten. De putten zijn er nog wel, maar inmiddels liggen er vakantiekoffers in opgeslagen.

De ‘beach’ look

Op de bovenverdieping waan je je in een totaal andere atmosfeer. Voor de slaapkamers hebben ze gekozen voor een ‘bohemian’ stijl. Zo stralen de kamers wat meer rust uit. De rieten matten tegen het plafond geven de ultieme ‘beachy’ look aan de kamers en maakt het erg licht en fris.

Ook door de balkenconstructie op het plafond krijg je een ultiem strandgevoel. De kinderen hebben bovendien de beste plekken, want zij hebben het uitzicht op de rivier. Wat een geluksvogels!

Fotocredits:

Tessa: pakhuis.wonen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore