Gezien op TV

Aflevering 10 | 10 september 2021

10 september 2021 17:01

Het is bijna weekend! Er staat een heerlijke borrelplank op het menu en ook deze aflevering staat in het teken van de verspillingsvrije week.

Koken met Hugo!

Het is weer vrijdag en dat betekent dat Hugo vandaag met een heerlijke borrelplank aan de slag gaat. Terug van weggeweest en het is er niet zomaar eentje, maar één in Cubaanse stijl. Hugo maakt onder andere kip in een marinade van citrusvruchten, maisbeignets en een kruidige zwarte bonendip met verse tortillachips en een tomatensalsa. Het perfecte gerecht voor een gezellige vrijdagavond!

Tuintips van Tom

We herkennen dit vervelende klusje allemaal wel: onkruid verwijderen uit je tuin. Ook al maakt het je tuin wel groener, onkruid wordt meestal niet gewaardeerd. Tom vertelt ons alles over hoe je onkruid kunt herkennen en hoe je onkruid op je terras het best kunt verwijderen. Ook geeft hij antwoord op de kijkersvraag.

Binnenkijken bij…

Vandaag vertelt Daphne ons hoe ze haar eigen huis in Haarlem heeft laten bouwen. Voor de verbouwing bestond haar huis alleen maar uit vier muren en een dak. Van isolatie was nog geen sprake en de vloer was eigenlijk één gapend gat. Een flinke klus, maar alle ruimtes kon ze wel helemaal naar eigen smaak indelen. Ideaal toch?

Een modern tweede leven voor tweedehands spullen

Edwin houdt totaal niet van verspilling! Zo begon hij 6 jaar geleden met het recyclen van oude spullen. Hij geeft aan al zijn oude spullen een nieuwe functie en doet hier veel inspiratie uit op. Zo ook bij een oude radio. In de aflevering laat Edwin zien hoe hij met een moderne techniek de radio weer helemaal trendy maakt.

Meubilair hergebruiken

Marjolijn heeft haar complete huis ingericht met oud meubilair dat ze weer in een nieuw jasje heeft gestoken. In de loop van de jaren is haar stijl veranderd van erg basic naar een huis met meer kleur. Kijk hier de aflevering voor haar ultieme recycletips!

 

Aflevering terugkijken? Dat kan op Videoland: Eigen Huis & Tuin Lekker Leven, seizoen 3, aflevering 10

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore