Koken met Hugo!

Vanavond eten we: courgettebeignets met halloumi

08 september 2021 17:04 Aangepast: 08 september 2021 17:39

Zin in een lekker, gezond tussendoortje? Duik snel de keuken in voor deze heerlijke beignets gemaakt met courgettes en halloumi.

Courgettebeignets met halloumi

  • groentegerecht 4 personen
  • bereiding circa 25 minuten  

Ingrediënten

  • 500 – 600g courgettes
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 225g halloumi
  • 4 lente-uien
  • 100g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • neutrale olijfolie  

Extra

  • grove en fijne rasp

Van start met de beignets 

Stap 1: rasp de courgette met de grove rasp. Druk of knijp het vocht uit de courgetterasp en giet dit in een kom.

Tip: strooi een beetje zout over de rasp, zo laat de courgette zijn vocht sneller los.

Stap 2: rasp de halloumi boven de kom met sap. 

Stap 3: rasp de zest van de citroen en voeg ook dit toe aan de kom. Tip: was de citroen eerst grondig. Er ligt altijd een klein wax-laagje overheen en dat eet je liever niet op. 

Stap 4: snijd de lente-uien in fijne ringetjes. Voeg dit, samen met het zelfrijzend bakmeel en de eieren ook toe aan de kom. Meng alles door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout. 

Stap 5: verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak kleine goudbruine beignets van het courgettemengsel.

Tip: leg de beignets nadat ze gebakken zijn even op een stukje keukenrol, zo kan het vet of de olie er makkelijker uit.

Buon appetito! 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore