Binnenkijken bij

Binnenkijken bij een voormalige kruidenierswinkel in brocante stijl

07 september 2021 21:10 Aangepast: 07 september 2021 21:23

Een oud winkelpand omtoveren tot een sfeervol droomhuis. Nathalie en haar man Robert namen deze taak graag op zich en creëerden van een oude kruidenierswinkel een voltallig woonhuis. Benieuwd hoe ze dit hebben gedaan? Neem gauw een kijkje.

Op slag verliefd

Het oude huis komt uit 1900 en bestaat uit een woonkamer, (eet)keuken, voorkamer en drie slaapkamers. Een paar jaar geleden verhuisden Nathalie en Robert naar Barendrecht en terwijl ze hun dochter Guusje naar school brachten, stuitte ze op dit schattige huisje. Nathalie was op slag verliefd.

Toen het huis in de verkoop kwam, kwamen ze dan ook meteen in actie en deden een bod. Met succes!

Een Marktplaats gelukje

De entree van de voormalige winkel functioneert nu als voorkamer. Deze karakteristieke kamer bevat schroten aan de muur wat zorgt voor een authentiek effect. Het bureau was, zoals Nathalie het zelf noemt, een ‘Marktplaats gelukje’ en maakt de voorkamer helemaal af.

Interieur met een knipoog

In deze brocante interieurstijl hebben ze vooral gekozen voor een mix van warme kleuren met veel ‘vintage’ items en wat moderne details. Het is knus en authentiek en door de combinatie van deze verschillende elementen komt alles bij elkaar.

Daarbij houden Nathalie en Robert van interieur met een knipoog. Om het geheel net wat speelser te maken hebben ze voor een Chesterfield bank gekozen die een echte ‘eyecatcher’ is in de woonkamer.

Woonkeuken met een 'gallery wall'

Inmiddels zijn we in de woonkeuken aangekomen. Wat direct opvalt is de grote ‘gallery wall’ met schilderijen van verschillende krachtige vrouwen waar Nathalie bewondering voor heeft.

Op het plafond zijn de schroten nog zichtbaar die mooi overlopen in de muur waardoor deze er nog beter uitspringt. Om de kamer helemaal af te maken, hebben ze een verweerde kerkbank -die ze van de straat hebben gevist- geplaatst onder de muur. Kan het nog meer ‘vintage’ worden?

Slapen in een opslagkamer

In een oud winkelpand moet je soms een beetje creatief zijn met de indeling. Zo was de slaapkamer van dochter Guusje voorheen de opslagkamer van de kruidenier! De originele balken aan het plafond zitten er nog in en passen goed bij de bedstee waar Guusje heerlijk in kan slapen. Met de trap naar boven kom je in de nok van het huis in de slaapkamer van Nathalie en Robert. De kamer is lekker ruim en sfeervol ingericht met de oude vertrouwde ‘vintage’ spullen.

Fotocredits:

Nathalie: @binnen_bij_naat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore