Van onze partner GewoonGers

4 voordelen van een stalen deur in je interieur

06 september 2021 22:01 Aangepast: 07 september 2021 10:34
De stalen deur van Merel en Yort Beeld © Sonja Velda

Je zult hard moeten zoeken naar een woonprogramma of -tijdschrift waar 'ie niet in voorkomt: de zwarte stalen deur. En dat is niet voor niets, zo'n stijlvolle deur heeft namelijk heel wat voordelen.

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Kopen Zonder Kijken werden Merel en Yort verrast met een prachtige eengezinswoning in Assendelft. Wat meteen bij binnenkomst in hun nieuwe huis opvalt is de zwarte stalen deur van de hal naar de woonkamer. Een interieuritem dat je meer en meer ziet, en dat is niet voor niks! Het heeft namelijk heel wat voordelen om zo'n stalen (of aluminium) eyecatcher aan je interieur toe te voegen. Samen met deurenspecialist GewoonGers zetten we deze voordelen voor je op een rijtje.

1. Ruimtelijk gevoel en meer licht

Het grote voordeel van een stalen deur met glas ten opzichte van een gewone 'dichte' deur, is natuurlijk dat je er doorheen kunt kijken en dat er meer licht binnenvalt in de aangrenzende ruimtes. En dat zorgt er weer voor dat deze ruimtes groter lijken en meer één geheel vormen dan met een dichte deur tussen beide ruimtes. En wat dacht je van een stalen wand of roomdivider wanneer je een ruimte onder wilt verdelen (bijvoorbeeld in een woon- en werkgedeelte)? Met zo'n wand of divider maak je een duidelijke tweedeling, zonder dat je licht aan één van of beide ruimtes onttrekt.  

Het effect van een stalen wand of room divider Het effect van een stalen wand of room divider

2. Geen oubollige bovenlichten meer

In veel huizen zie je van die kleine raampjes boven de binnendeuren, bovenlichten noemen we dit. Die worden geplaatst om toch nog wat licht van de ene naar de andere ruimte binnen te laten, maar echt mooi is het meestal niet… Met stalen of aluminium binnendeuren heb je deze oubollige bovenlichten niet meer nodig. Het is mogelijk om het kozijn van deze deuren tot het plafond door te laten lopen en je deur dus ook! Naast het vele extra licht dat dit doorlaat, zorgt dit er ook voor dat je ruimtes hoger lijken. En heb je nu een ruimte die je liever toch iets aan het zicht wilt onttrekken (bijvoorbeeld je toiletruimte of een kast), denk dan eens aan een stalen of aluminium deur met matglas. Hierdoor wordt de deur minder doorzichtig, maar je behoud wel het ruimtelijke effect.

Stalen of aluminium deur met mat glas Stalen of aluminium deur met mat glas

3. Gemakkelijk te plaatsen

Zou je wel zo'n mooie stalen deur willen, maar kijk je op tegen de verbouwing die dit met zich meebrengt? Nergens voor nodig, een deur van GewoonGers wordt namelijk voor je geplaatst, en dat is zo gepiept. Er wordt gebruik gemaakt van je bestaande kozijn of er worden deuren met een nieuw bijpassend kozijn geplaatst. Valt mee toch?

4. Een echte eyecatcher in elk interieur

En last but zeker not least geeft een stalen deur elk interieur een instant upgrade. De combinatie van het stoere en robuuste materiaal met het elegante, slanke design maakt het een eyecatcher die echt wat voor je ruimte dóét. En je denkt in eerste instantie misschien dat zo'n deur vooral in een strakke en moderne inrichting past, maar ook in een wat klassieker of meer landelijk interieur misstaat een stalen deur zeker niet en kan deze juist voor een heel mooi en stijlvol  contrast zorgen.

Geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de deuren van GewoonGers? Ga naar de website voor meer informatie en een overzicht van alle mogelijkheden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore