Liefde voor je huis

Van kale, holle (werk)kamer naar de perfecte werkplek

31 augustus 2021 17:50

Cathelijne & Sjors kochten vorig jaar mei een prachtig jaren 30 huis in Rotterdam. Ze gingen zelf meteen aan de slag en maakten van twee oude winkelpanden één huis dat volledig naar hun zin is. Behalve… de werkkamer!

De werkkamer is een plek waar we anno 2021 vaker zitten dan we “vroeger” ooit gedacht hadden. Het is een ruimte in huis die voor velen ineens nodig is en waar je je helemaal terug moet kunnen trekken om digitale meetings en dagelijkse telefoongesprekken te voeren. Cathelijne en Sjors werken momenteel beide vanuit huis en zitten elkaar daardoor geregeld in de weg. Aan Patrick de taak om de werkkamer helemaal om te toveren tot een fijne, afgezonderde ruimte.

Onpraktisch en hol

De huidige plek klinkt ontzettend hol, is kaal, heeft geen opbergruimte en weinig licht. Met andere woorden: heel onpraktisch. Daarnaast is er de wens voor een fijne plek voor de hond. Stylist Jasper is er om samen met Patrick de ruimte helemaal aan te pakken. In het moodboard: veel zachte blauwtinten, een rustig en stijlvol behang, veel hout en terracotta voor het contrast.  

De hoogte in en kleur op die muur

De muren van de ruimte zijn 3,5 meter hoog en daar maakt Patrick met een op maat gemaakt meubel dan ook optimaal gebruik van. Aan de wand hang hij grote planken die ver uit elkaar staan om het imposante, ruimtelijke gevoel te behouden.

Met stylist Jasper heeft hij afgestemd dat de muren allemaal anders worden. Zo komen er twee soorten behang, waardoor het geheel een heel stuk spannender wordt én een rustgevende blauwe wand. Door deze combinaties krijg je een hele mooie, warme sfeer.

Behangtips

Handig! Ga jij ook behangen, dan heeft Patrick 3 tips.

Wandmeubel & bureau maken

Van eiken en MDF maakte Patrick een wandmeubel met planken en hondenhok. Dat is nog eens een flinke plek met genoeg opbergruimte. Uiteraard zorgt hij ervoor dat -door middel van een kabelgoot- alle snoeren en draden straks netjes zijn weggewerkt.

De basis van het meubel en het bureau maakt hij van MDF. De buitenkanten en de planken worden van eiken, zo krijgt het geheel een chique uitstraling.

Met ovale sleuven, krijgt het hondenhok voldoende luchtgaten en voorziet hij de deuren aan de andere kant van een speels dessin.

Nog meer tips: De ideale hoogte van een bureau is ergens tussen de 72 en 76 cm. Omdat Cathelijne en Sjors vrij lang zijn, maakt Patrick dit meubel wat aan de hoge kant. Wanneer je zelf aan de slag gaat, kun je dit natuurlijk heel makkelijk naar wens zagen.

Oké, nog eentje dan! Let ook op als je wieltjes koopt voor een zelfgemaakt bureau:

  1. De ondergrond in dit huis is van beton en je wilt dat het bureau -wanneer je gaat rollen- niet te veel geluid maakt. Slim is het dan om voor een wieltje met rubber te kiezen.
  2. Let op het gewicht. Een wieltje dat niet sterk genoeg is, gaat buigen, scheef staan en kan daardoor niet meer rijden. Patrick koos dan ook voor wielen die 100kg per stuk kunnen dragen. Meer dan genoeg voor dit bureau!

Licht, camera, action!

In een teams-call moet je natuurlijk goed zichtbaar zijn. Het is dan ook belangrijk dat de donkere ruimte genoeg verlicht is. Jasper ging daarom aan de slag met een rails waaraan hij verschillende soorten verlichting hangt. Deze lampen kan je altijd verplaatsen. Heel handig in combinatie met het verrijdbare bureau!

De hanglampen die hij aan de rails hangt zijn alleen nog wat "standaard". Jasper heeft daarom met buizen die hij – op gevoel- in organische vormen buigt een tussenstuk gemaakt dat hij daarna goud spuit. Zo krijg je een heel mooi ornament.

 

Dat doet de deur dicht

De wens van Cathelijne en Sjors was om de werkruimte te kunnen scheiden van de woonkamer. Dat doet Patrick door middel van schuifdeuren die hij in de woonkamer installeert. Tip! De vloer is hier niet egaal en loopt wat bol. Meet daarom op verschillende plekken goed de verschillen en zorg ervoor dat de deur altijd over het hoogste punt heen kan schuiven.

Modern Retro

Als alles klaar is, kan Jasper met de styling aan de gang. Van een plankje hout, wat gaas en grijs oase (speciaal voor droogbloemen) heeft hij een prachtig mooi droogboeket voor aan de muur gemaakt met natuurlijke kleuren die perfect aansluiten bij de kleuren in de ruimte. Dat is alvast een statement waar je niet omheen kunt.

De royale ruimte vraagt om grote gebaren. Vandaar de grote kast, het enorme boeket en een groot schilderij. Een aantal items in een "modern retro" jasje, maakt het helemaal af. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore