Van onze partner Welkoop

BBQ'en met een kamado, dit is waarom je het wil

29 mei 2021 09:34

Grillmasters des huizes, de barbecue mag weer aan! Zeg je barbecueën, dan zeg je al snel shaslicks, kipsaté en BBQ worstjes. Oh, en niet te vergeten het stokbrood met een royaal palet aan sauzen. Afijn, dikke kans dat je eens toe bent aan iets anders. Een upgrade. Laat deze blog daarbij helpen.

Rolls Royce onder de barbecues

De barbecue. Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten, kleuren en maten. Waar de barbecue vroeger hooguit een paar keer per jaar werd gebruikt, is de stalen ros nu het hele jaar door in trek. Van winter- tot zomerbarbecue, we kunnen er geen genoeg van krijgen.

De barbecue is tegenwoordig een ware buitenkeuken aan het worden. Eentje waarop we meer willen dan barbecueën alleen. Smaakt dit naar meer? Dan is de houtskoolbarbecue Grizzly Grills Elite Kamado wellicht een leuk cadeau om van het vakantiegeld te kopen.

Voordelen van een kamado

De Grizzly Grills Elite Kamado dus. De Rolls Royce onder de barbecues. Waar dat 'm in zit? 

  • Barbecueën, braden, stoven en roken, het kan allemaal met deze buitenkeuken. Mocht je de kenmerkende rooksmaak aan groenten, vlees(vervangers) of vis willen meegeven, dan kun je speciale houtsnippers in een speciaal vakje (chipfeeder) toevoegen. 
  • De kamado is van keramisch materiaal gemaakt en dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling.
  • De kamado kan tot wel 400°C oplopen. Stel je legt er een stuk vlees op, dan zal het dankzij de extreme warmte snel dichtschroeien. Scheelt jou en je tafelgenoten veel geduld.
  • Er is ook een deelbaar rooster en platte setter. Hiermee kun je een deel direct grillen en de andere helft indirect grillen. Dit is handig als je tegelijkertijd meerdere gerechten klaar wilt maken die verschillend bereid moeten worden.
  • De barbecue houdt de warmte lange tijd vast, waardoor smaken optimaal tot hun recht komen.
  • Heel handig zijn de scharnieren, waardoor de deksel van de kamado half open kan worden gehouden. Dit betekent dat er niet veel zuurstof in één keer bij de houtskool kan, waardoor er mogelijk steekvlammen ontstaan. Daarnaast scheelt het veel gehannes met het open en dicht doen van de klep. Gemak dient de mens, nietwaar?
  • Vanwege de tijdloze, stoere looks is het een blikvanger voor in elke tuin, balkon of dakterras. 

De Grizzly Grills Elite kamado wordt geleverd inclusief onderstel op wieltjes, twee zijtafels, aspook en een chip feeder. M.u.v. van het kleinste model de Elite Compact.

Wil jij ook de pure smaak van barbecueën ervaren en meer uit je BBQ halen? Surf naar Welkoop.nl en zie het volledige BBQ-assortiment. 

Zien hoe chefkok Hugo een volledig vegetarische barbecue met de Grizzly Grills Elite Kamado op tafel tovert? Dat kan! Kijk aflevering 75 terug op Videoland.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore