Binnenkijken bij...

Binnenkijken: hotel-chique wonen in De Pijp

27 mei 2021 21:07

Doortje zit er warmpjes bij in haar appartement dat in de bruisende Amsterdamse wijk De Pijp staat. Ze geeft je graag een inkijkje in haar interieur. Weet wel dat het volgende week er zomaar weer anders uit kan zien, want de creatieveling houdt van experimenteren.

Interieurstyliste Doortje (@thuisbijdoor): "Het huis dateert uit eind 19e eeuw. Dit kun je onder andere aan de hoogte van de plafonds (3.10 m), de ornamenten en de ensuite-deuren zien." 

Woonkamer als middelpunt

De woonkamer vormt de verbindende plek van het huis. Van hieruit kun je alle vertrekken zien. "Ik wilde wel dat het een beetje een eenheid werd, dat er één rode draad is. Om dit voor elkaar te krijgen, heb ik in elke ruimte wel iets van een warme tint terug laten komen."

Experiment van patronen, kleuren en sferen

Hoe Doortje haar interieurstijl zou willen omschrijven? "Kleurrijk, warm, hotel-chique. Ik gebruik veel rijke en zachte stoffen."

Daarbij heeft ze gekozen voor een mengelmoes aan type meubels. Zo is de eettafel in de woonkamer een erfstuk, is het vintage salontafeltje op Marktplaats gescoord en zijn de bank en het vloerkleed nieuw gekocht. Een mooie mix!

Wanneer de interieurstyliste iets in huis verandert, dan wil ze het liefst gelijk een compleet nieuwe look neerzetten. "De meubels die blijven in principe altijd, dus verander ik vaak door een andere kleur of behang op de muren aan te brengen. Wat ik ook wel doe is nieuwe prints in de lijsten plaatsen."

Hallo halletje

Hoewel de entree slechts 1 bij 2 meter is, wilde de bewoonster er toch een statement van maken. "Ik heb de kozijnen en deur in een warme kleur geschilderd. Vervolgens heb ik een sierlijst opgehangen, waarin ik een uitgesproken behang heb geplaatst." Binnenkomen in een blikvanger!

Kokkerellen in het groen

Waar de keuken in eerste instantie heel kil en vooral heel wit was, is Doortje losgegaan met de verfkwast. "Ik heb de kastjes, de muren en het plafond geschilderd, en wel in een grijsgroene kleur. De kleur van het plafond en de ruimte boven de keukenkastjes is iets donkerder om zo de diepte wat meer te benadrukken."

Kleine-maar-fijne slaapkamer

Bij het binnenstappen van de slaapkamer snap je gelijk wat ze met hotel-chique bedoelt. "Aan de achterwand heb ik ervoor gekozen om sierlijsten te plaatsen. Het is echt een kleine, makkelijke ingreep om je slaapkamer of welke ruimte dan ook een hele chique uitstraling te geven."

Tips voor meer kleur in huis

Wil je meer kleur in huis halen? Doortje heeft een paar praktische tips. "Koop drie of vier accessoires in dezelfde kleur voor in huis. Denk aan een kussen, kaars en bijvoorbeeld een spiegeltje. Verspreid je ze door de ruimte, dan vormt dat gelijk een eenheid."

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Doortje heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 74).

Fotografie door Lotte van Uittert

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore