Buitenkijken bij

Buitenkijken: een stijlvolle, zwart-witte tuin met bohemiantinten

24 mei 2021 19:16 Aangepast: 27 mei 2021 13:45

Bij de zoektocht naar een nieuw huis, had het gezin van Felice één grote wens: een zwembad in de tuin. Dat is gelukt. En wat voor eentje!

Vier jaar geleden verhuisde Felice met haar gezin naar het huis van haar dromen, in een grote, groene woonwijk. Ze kwam te wonen in een wit huis met zwarte tinten - en besloot deze sfeer ook door te trekken naar de tuin, die 320 vierkante meter groot is.

Terras

Direct aan het huis maakte Felice een semi transparante overkapping, zodat je er enigszins beschut kunt zitten, maar toch ook geniet van de zonnestralen. Het terras werd betegeld met grote keramische tegels van 90 bij 90 centimeter.

Organische vormen

Felice houdt van organische vormen en heeft deze dan overal in de tuin verwerkt. "Ik wilde graag 'recht toe recht aan' voorkomen", zegt ze. Door de tuin heen plantte ze verschillend groen in ronde vormen - en ook de border naast het terras is, je raadt het al: rond.

De border is volledig voorzien van een irrigatiesysteem, zodat alles mooi blijft. "We hebben helaas zelf niet zulke groene vingers".

Biologisch zwembad

Felice heeft twee zonen, die net zulke waterratten zijn als zij. Er moest een zou een zwembad komen - en die kwam er. Het werd een rondvormig, biologisch zwembad, dat vrij is van chemicaliën.

Het zwembad is zwart, zodat deze mooi past bij de rest. Daarnaast warmt het water in een zwart zwembad ook sneller op, als de zon erop schijnt. Win win!

Ronde steentjes

Vanaf het hoofdterras loop je over de stepstones naar de vlonder van het zwembad. De steentjes naast de stepstones zijn afgewerkt met een ronde, afgesleten vorm, zodat deze geen pijn doen aan je voeten. De kleur van de steentjes geeft een strandgevoel en sluit ook goed aan bij de rest van de tuin.

Heggen

Toen het gezin in het huis kwam wonen, was de tuin open. Ze lieten heggen plaatsen, met een Toscaanse jasmijn. De heg groeide uit tot een mooie groen-rode haag, en als het goed is komen er binnenkort witte bloempjes aan!

Overkapping

Felice creëerde een sfeervolle plek, waar ze zowel 's zomers als 's winters heerlijk kan zitten met haar familie en vrienden. Dankzij de heaters en de open haard blijven we ook in de winter warm.

Ook de stijl van de overkapping is hetzelfde als die van het huis en de rest van de tuin. "Het zwart witte thema, met een klein beetje boho twist. We maakten de tegels hier ook hetzelfde als de tegels van het hoofdterras, om eenheid te creëren."

Wil je graag meer informatie over de tuin en/of 'm nog wat beter bekijken? Je ziet het in aflevering 71 op Videoland of op de Instagram van Felice.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore