Ga naar de inhoud
Metamorfose

Patrick maakt een honeymoon suite voor Rogier en Rianne

Rogier en Rianne gaan deze zomer trouwen en zijn er helemaal klaar voor, alleen hun slaapkamer kan nog wel een kleine make-over gebruiken. Patrick gaat langs om te helpen.

Rogier en Rianne uit Vleuten hebben drie kinderen en houden van warmte en gezelligheid. Dit zie je in het hele huis terug, behalve in de slaapkamer. "Zodra je de trap oploopt, is het sfeerloos", zegt Rianne.

Daar moet dus verandering in komen. Maar hoe? Ondanks de vele pogingen die het stel ondernam om er iets leuks van te maken, is het nog steeds niet naar wens. Gelukkig weten klusser Patrick en stylist Jasper hier wel raad mee en ze gaan meteen aan de slag.

Muren verven

Om te beginnen brengt Patrick een paar mooie, warme kleuren aan op de muren. Op de kalkmuur gebruikt hij een diepblauwe verf van Vestingh. Hij gebruikt de kleur NIGHT BLUE NO.273 van LABPAINT, die hij eerst in de LAB ECO Chalk Primer zet.

De andere muur schildert hij met een sfeervolle koffiekleur. Hij gebruikt hiervoor de kleur COFFEE ADDICT NO.214 van LAB PAINT.

Room divider

Om de TV een mooi plekje te geven en meer sfeer te creëren in de kamer, maakt Patrick een multifunctionele room divider. Dit meubelstuk geeft tegelijkertijd ook mogelijkheid tot opbergen van een hoop spullen.

In de divider bouwt Patrick de mogelijkheid om de TV naar beneden te laten zakken, op het moment dat Rogier en Rianne er niet naar (willen) kijken. Dit doet hij door middel van een lineaire lift.

Als alles op maat is gezaagd, kan de divider in elkaar. Patrick maakt het meubelstuk bewust niet helemaal tot het plafond, omdat het dan een veel te kolossaal ding wordt en dat neemt juist sfeer weg.

Tip: maak je thuis zo'n soort meubelstuk als Patrick? Let dan goed op stroomvoorziening. Leg je stroom om naar een punt waar de TV er ook goed bij kan. Dan hoef je daarna alleen nog gaten in het meubel te boren en kun je de kabels mooi wegwerken.

Patrick voegt ook een klep toe om de TV mee af te dekken als deze naar beneden is gezakt. Om de klep te bevestigen gebruikt hij 4 soft close scharnieren. 

Sierlijsten

Om de room divider op te leuken, maakt Patrick aan de zijkant sierlijsten. Hij kiest voor halfronde vormen. De kast en sierlijsten verft Patrick in DENIM NO.248 van LAB PAINT, zodat deze ook weer mooi aansluit bij de rest van de kamer.

Tip: je kunt sierlijsten kant en klaar kopen bij de bouwmarkt. Dit scheelt je een hoop zaag- en meetwerk! Gebruik wel altijd een waterpas, om te zorgen dat je lijsten recht hangen.

Nieuwe trap

Ook de trap wordt aangepakt: iets wat Rogier en Rianne heel graag wilden. Hij wordt opnieuw gelegd en volledig gerestyled, tot een onderhoudsvriendelijke, kras- en slijtvaste trap. Dankzij de ledverlichting zie je altijd waar je loopt. Wel zo handig voor de kinderen!

Bijzettafeltje

Jasper maakt een bijzettafeltje met de sierlijsten die Patrick ook gebruikte op de room divider. Hij zaagt de lijsten op maat en plakt ze vervolgens met een lijmpistool op een kartonnen koker. Ook maakt hij een deksel. Als alles af is, verft hij het tafeltje in dezelfde kleur als de room divider, zodat alles weer mooi bij elkaar komt.

Nieuw hoofdboard

Om de kamer om te toveren tot heuse honeymoon suite, maakt Patrick een nieuw hoofdboard voor achter het bed. Aan de zijkanten van het hoofdboard bevestigt hij 2 nachtkastjes. 

Omdat de kastjes tegen het matras aan komen, vangen de onderste ruimtes veel stof. Patrick kiest er daarom voor om de onderste kastjes dicht te maken. De kastjes worden bevestigd met deuvels, zodat je geen schroefgaten ziet. 

Om in het thema van de rest van de slaapkamer te blijven, krijgt het hoofdboard een diep-donkerblauwe kleur: NIGHT BLUE NO.273 van LAB PAINT. Van de kille slaapkamer is nu al bijna niks meer over. Dankzij de warme tinten en de roomdivider is het plaatje bijna compleet.

Tip: verf je met glanslak, zoals Patrick doet bij de room divider, begin dan altijd in een hoek en verf van links naar rechts. Stop niet in het midden, want dat blijf je altijd zien!

Het resultaat

Als ook de laatste details zijn toegevoegd, is het tijd om Rogier en Rianne hun nieuwe slaapkamer te showen. Al bij het zien van de trap zijn ze onder de indruk, maar als ze hun nieuwe slaapkamer zien, herkennen ze de oude niet meer terug. "Wow, wat vet zeg. Jeetje! We weten niet wat we moeten zeggen. Is dít onze slaapkamer?! Dat hadden we nooit zelf gekund. Heel erg mooi gedaan."

Stap voor stap zien hoe Patrick en Jasper dit voor elkaar kregen? Je ziet het allemaal in aflevering 66 & 67 op Videoland!

De aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Vestingh en Upstairs.

Fotografie door Sonja Velda.

Dit is een artikel van