Ga naar de inhoud
Binnenkijken bij...

Binnenkijken: het kleurrijkste interieur van Nederland

"Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg." Het motto van veel Nederlanders. We zullen dan ook niet snel met veel kleur in huis uitpakken. Blijft toch spannend. Interieur-influencer Patrick kan er geen genoeg van krijgen. Als je wil kijken hoe je met kleur en lef een beleving van je eigen huis kunt maken, kom dan binnen!

Patrick (@therealinteriorator): "Vijf jaar geleden ben ik gescheiden. Het voelde als het juiste moment voor iets nieuws, iets anders. Toen heb ik besloten om mijn woonkamer in zuurstokroze te verven." 

Een paar maanden geleden vond Patrick het tijd voor iets nieuws. Hij heeft gekozen voor strepen in zachtroze en hardgroen op de muren en plafonds. "Dit is een kleurcombinatie die je bijvoorbeeld bij fruit ook veel ziet. Dit is een mix die voor ons goed aanvoelt. Ik heb het gecombineerd met veel grote objecten. Veel grote kunstwerken die ik ook nog eens extra hoog ophang, zodat de ruimte optisch hoger lijkt."

Bijzondere binnenkomer

Dat Patrick niet bang is om kleur in zijn huis aan te brengen, blijkt ook wel uit de citroengele hal. Wat een vrolijk ontvangst! "Het klinkt heel heftig, maar als je alle oppervlakten in dezelfde kleur houdt, dan heeft het ook weer iets rustigs." Daarnaast zorgt de witte vloer voor een neutraal geheel.

Liefde voor kleurexplosies

Dat Patrick zo weg is van kleur is ontstaan vanuit zijn werk. "Ik schrijf en fotografeer over alles wat met interieur, kunst en design te maken heeft. Het is ooit simpel begonnen met een blog. In de loop van de jaren is het een beetje uit de hand gelopen. Ik heb mijn eigen huis altijd gebruikt als een laboratorium waar ik van alles kan proberen. Soms werkt het, soms werkt het niet. Maar ik ben nu heel tevreden met waar ik ben."

Trucendoos voor thuis

Waar Patrick zijn schilderijen expres extra hoog heeft opgehangen, heeft hij meer trucjes toegepast om meer ruimtelijkheid te benadrukken. "Ik heb voor transparante meubels gekozen. Zo heb ik een volledig transparante eethoek, maar ook de salontafel en side table zijn helemaal doorzichtig. Het zorgt er niet alleen voor dat de vloerkleden goed zichtbaar zijn, maar het geeft ook lucht aan de ruimte."

Slapen tussen de strepen

In de slaapkamer heeft Patrick ervoor gekozen om niet te werken met verticale, maar met horizontale strepen. Naast de muren en het plafond is ook de vloer in dit kleurrijke patroon meegenomen. "Daarnaast heb ik een linnenkast met spiegeldeuren, waarmee ik optisch de breedte van de ruimte vergroot." 

Kunst lenen

Kunst speelt een belangrijke rol in het leven van Patrick. Aangezien zijn budget niet oneindig is en hij wel graag zijn muren voorziet van prachtige pronkstukken, leent hij regelmatig kunstobjecten. "Bijkomend voordeel is dat als je het zat bent, je het heel makkelijk kunt opruimen."

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Patrick heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 69).

Dit is een artikel van