Buitenkijken bij

Karen tovert haar tuin om tot een Mediterraans vakantieparadijs

17 mei 2021 19:28

Dertien jaar geleden kwam Karen in een dijkhuis te wonen, met een prachtige tuin erbij. Boven heeft ze een terras - en ga je met de trap naar beneden, dan kom je terecht in een Mediterraans vakantieparadijs. Kijk je mee?

De tuin van Karen is in totaal 1270 vierkante meter groot. Toen ze dertien jaar geleden in haar dijkhuis kwam te wonen, was de tuin slechts een grasveld met een zwembad en een paar bomen. 

Dat duurde niet lang, want al snel had Karen een plan: het aanleggen van meerdere, gezellige terrasjes. Daarnaast legde Karen de voorkant van de tuin volledig vol met borders en gras. In 2018 besloot ze dat dat anders moest: ook het begin van de tuin moest een mooi terras worden.

Zo gezegd, zo gedaan: de borders en het gras gingen eruit - en deze maakten plaats voor grind en beton.

Voor de verbouwing Voor de verbouwing
Tijdens de verbouwing Tijdens de verbouwing
Na de verbouwing Na de verbouwing

Naast het leggen van beton en het storten van grind, plantte Karen knotwilgen in de grond om sfeer te creëren. Ze koos voor een 'normale' tafel en stoelen in plaats van tuinmeubelen en verfde alles wit om Italiaanse tinten in de tuin te halen.

Meerdere terrassen

Naast het grote terras aan het begin van de tuin, maakte Karen meerdere kleine terrasjes om een vakantievibe te creëren. Tijdens het reizen doet ze inspiratie op uit andere landen, die ze toepast in haar eigen tuin.

Door de aanwezigheid van meerdere terrasjes heeft Karen altijd wel een plekje in de zon, of eventueel ergens in de schaduw: kies maar!

Overkapping

Aan het huis maakte Karen een overkapping. De ruimte onder de overkapping is ingedeeld als eetkamer, waar je verschillende huiselijke meubels vindt. Karen legde een vlonder aan om de leidingen netjes weg te werken en kleedde de overkapping zo aan, dat het net lijkt of je binnen zit.

Borrelhut

Naast de eetruimte maakte Karen een borrelhut. In één van de muren liet ze een groot raam plaatsen, zodat je ook vanuit de borrelhut mooi uitzicht hebt op de tuin. Wel zo gezellig!

Zwembad

Toen Karen het huis kocht, zat het zwembad er al bij. Om het zwembad bij de rest van de tuin te laten aansluiten, liet Karen er een vlonder omheen maken. Nu lijkt het zwembad half ingegraven, waardoor deze niet zo pontificaal in de tuin staat. "Vooral de jeugd maakt veel gebruik van dit zwembad, om daarna lekker te gaan hangen op één van de chillplekken."

Hangmat

Loop je langs de buxushaag door naar achteren, dan kom je op het laatste stukje van de tuin. Hier vind je de hangmat, die Karen twee jaar geleden meenam uit Bali. "Ik wilde niet een standaard hangmat houder, dus daarom maakte ik een overkapping van kastanjehout. Zo vind je ook hier weer de vakantiesfeer terug."

De gordijntjes over de overkapping zorgen voor extra vakantiegevoel. De lavendel die Karen er voor plantte kleurt in de zomer prachtig paars en geeft dan een heerlijke geur af. Wie zegt dat je naar het buitenland moet om er even tussenuit te kunnen zijn?

Wil je graag meer informatie over de tuin en/of 'm nog wat beter bekijken? Je ziet het in aflevering 66 op Videoland of op de Instagram van Karen.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore