Metamorfose

Een gezellig, sfeervol plekje voor Zilver (16)

24 augustus 2021 19:28

Na het overlijden van haar moeder trekt Zilver in bij haar oom en tante. Ze krijgt de oude kamer van haar neef, maar voelt zich hier nog niet meteen thuis. Patrick gaat aan de slag en doet zijn best om er een fijn en vertrouwd plekje te creëren.

Met het overlijden van haar moeder, heeft Zilver een moeilijke periode achter de rug. Nu ze eindelijk wat meer rust heeft, wil ze aandacht besteden aan een fijne plek voor haarzelf. 

Zilver werd liefdevol opgevangen door haar tante en oom, maar de kamer waarin ze slaapt kan wel een kleine make-over gebruiken. De vloer is kil en de muren neongroen. "Daar houd ik niet zo van, ik houd juist van warme kleuren", zegt Zilver.

Voor Voor
Voor Voor

Aan de slag

Patrick gaat samen met styliste Lieke aan de slag om er iets moois van te maken. De kamer van Zilver bestaat uit twee delen en beide delen worden volledig opgeknapt. 

Zilver maakte zelf al een eigen moodboard, waarin de 'boho stijl' heel erg terugkomt. Lieke kiest een paar warme tinten die horen bij het bord. Ze besluit dat de kamer in deze warme tinten geverfd moet worden. Patrick wil de ruimtes vullen met een aantal grote objecten, waaronder een bureau met zitblok en een cabana (soort afdakje, zie foto's hieronder).

Nieuwe vloer

Als de muren zijn geschilderd, wordt de vloer aangepakt. Deze bestaat nu uit twee delen - en dat is niet zo'n mooi gezicht. Patrick haalt de hele oude vloer eruit en vervangt deze door PVC van Vloerloods. Hij lijmt de platen vast. 

Bij het lijmen van een vloer is het belangrijk dat je goed kijkt naar de bewerkingstijd van je lijm. Dit staat op de emmer. Je wil bij het leggen van de vloer dat de lijm zo droog mogelijk is. Leg je een vloer in een te natte lijm, dan gaat hij wijken.

Tip: om te zien of je lijm droog genoeg is, kun je je hand erop leggen. Is de lijm droog, dan voelt deze plakkerig aan, maar blijft hij niet aan je handen plakken.

Alles-in-1-meubel

Zilver houdt van gitaarspelen en is graag creatief bezig. Patrick maakt een alles-in-1-meubel, waarbij Zilver al haar favoriete activiteiten aan één meubel kan uitvoeren. 

Het wordt een bureau met een zitblok eraan vast, met daaraan ook een wand waarop ze haar kunstwerkjes of andere dingen kan hangen. Patrick maakt het meubelstuk van MDF en maakt de platen aan elkaar met deuvels en lijm. Hierdoor heb je geen schroefgaten, maar wel stevigheid. Het MDF haalde Patrick bij Bouwie doe-het-zelf.

Tip: werk je met MDF en wil je het daarna verven? Seal de zijkanten eerst af met een speciale sealer of gebruik houtlijm.

Het zitblok krijgt een klep, zodat Zilver in het blok dingen kan opbergen. Deze klep wordt bevestigd met scharnieren.

Als ook de plaat voor de achterwand bevestigd is, kan het meubel volledig in elkaar en kan Patrick alles aflakken. 

Cabana

Patrick maakt een cabana om het bed van Zilver wat meer sfeer te geven. Dit maakt hij van bamboe. Bamboe is keihard materiaal, dus hier heb je een goede zaag voor nodig. Er bestaan veel soorten bamboe, zoals groen, zwart, glanzend en mat. Patrick gaat vandaag voor mat en gebruikt een superscherpe zaag uit Japan. Bamboe kun je kopen bij Bamboo Import.

Om te zorgen dat de cabana stevig staat, schroeft Patrick de bamboe in elkaar met grote schroeven. Ter decoratie werkt hij de cabana af met touw en doeken, zodat hij een soort coconnetje creëert voor Zilver.

Tip: wil je thuis ook met doeken boven je bed werken? Gebruik dan geen donkere stoffen, want daar krijg je een opgesloten gevoel van. Pak lichtdoorlatende, luchtige stoffen.

Styling

Om de styling af te maken, creëert Lieke een oud-uitziende deur. Ze lakt 'm eerst groen en bewerkt 'm daarna met een staalsponsje om vale plekken te creëren.

Lieke heeft Zilver gevraagd om haar favoriete foto's op te sturen. De foto's print ze uit en hangt ze op in de vorm van een hart.

Ook worden de ramen voorzien van nieuwe jaloezieën.

Als alles staat en hangt, voegt ze nog de laatste details toe en dan kan Zilver weer terug de kamer in komen.

Het resultaat

Zilver is een beetje zenuwachtig voordat ze de kamer binnenloopt, maar achteraf blijkt dat nergens voor nodig. "Oh my god, wat gaaf! Wauw, dit is echt supervet. Precies wat ik wilde eigenlijk. En wat leuk met die foto's. Echt top, ik voel me al helemaal op mijn gemak. Het voelt als thuiskomen"

Missie geslaagd!

Voor Voor
Na Na
Voor Voor
Na Na
Na Na
Na Na

Stap voor stap zien hoe Patrick en Lieke dit voor elkaar kregen? Je ziet het allemaal in aflevering 62 op Videoland!

Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door Bamboo Import, Vloerloods, Topjaloezieën en Bouwie doe-het-zelf.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore