Binnenkijken bij...

Binnenkijken: Scandinavisch wonen in een jaren 20-huis

22 mei 2021 19:38 Aangepast: 23 mei 2021 08:52

Terug de tijd in, dat gingen Anne en Jeroen toen ze hun huis kochten. Niet alleen vanwege het bouwjaar (1919), maar ook vanwege het interieur. De tijd leek stilgestaan te hebben. Er moest dan ook heel wat gebeuren om er hun thuis van maken. Nou, dat is na acht maanden hard doorwerken gelukt. Kom binnen!

Anne (@ditisanneshuis): "Ik zag het huis - dat zeven jaar had leeggestaan - op Funda staan. Ik vond het meteen een heel mooi huis. Waarom precies weet ik niet. Misschien dat dat 'm wel zit in de locatie tussen het bos en het centrum."

"Ook het huis zelf is mooi, het was net of je een museum binnenkwam. Maar het was wel een klushuis. Iets wat ik niet zo zag zitten." Toch heeft Jeroen haar kunnen overtuigen. Na tijden van klussen, mag het resultaat er zijn.

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Van stoffig naar stijlvol

Van de museumsetting is in geen velden of wegen meer iets te bekennen. Zo is het antieke jute (vroeger werd dit als isolatiemateriaal gebruikt) van de wanden gehaald en zijn de zware ensuite-deuren eruit gehaald. "Ik wilde de ensuite eigenlijk gewoon houden, maar met de deuren waren het twee veels te kleine kamers. Op het moment dat de ensuite gesloopt was, zag ik pas hoe mooi de ruimte is."

Voor Voor
Voor Voor

Authentieke details

Het huis zit vol met knappe details. Jeroen: "We vonden het belangrijk om na de renovatie een groot deel van de originele details terug te laten komen."

Frisse wind door de keuken

Waar de keuken oorspronkelijk een dichte, ietwat hokkerige ruimte was, heeft het stel ervoor gekozen om de keuken met de woonkamer te verbinden. Zo hebben ze een muur weggebroken.

Jeroen: "Boven de plek waar eerst de deur zat, is een lambrisering geplaatst. Deze is origineel. We hebben dit van de ensuite, die we hebben weggehaald, hergebruikt."

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Warm ontvangst

Het kluskoppel is heel blij met de hal. Ook hier zijn nog allerlei details goed te zien. Anne: "Als eerst de vloer, een blikvanger. De meeste granieten vloeren zijn zwart met crème. Dit is er toevallig eentje met rood en crème. Daarnaast de trap. Deze bevat veel houtwerk dat we hebben geschuurd en geverfd. Veel werk, maar ik ben blij met hoe het is geworden."

Plafond eruit, ruimte erin

Oorspronkelijk waren alledrie de slaapkamers klein met een laag plafond. Jeroen: "We hebben ervoor gekozen om in onze slaapkamer het plafond weg te laten, zodat je een hoge ruimte krijgt. De voorkamers hebben nog wel een kruipzolder, zodat je met het oude originele trapje weer naar boven kunt klimmen om op de zolder te komen."

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Anne heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 68).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore