Binnenkijken bij...

Binnenkijken: een pastelkleurig interieur

13 mei 2021 21:05 Aangepast: 13 mei 2021 21:13

Verschillende stijlen, veel pasteltinten en aardig wat vintage vondsten, zo heeft Lotte haar jaren 60-woning ingericht. Of dat geen allegaartje wordt? Zeker niet! Kom binnen en krijg tips.

Lotte (@dusty_corners): "Het is een voormalige huurwoning uit 1965. De staat was typisch woningbouw, dus heel basic. Een simpele keuken en best wel uitgeleefd. Juist daarom konden we helemaal los gaan en het huis naar eigen wens maken."

Mix and match

Lotte haar interieurstijl is niet in één hokje te plaatsen. "Het is een mix van stijlen. Een beetje vintage, beetje modern. Ik vind het leuk om dingen bij de kringloop te kopen. Zo wordt het een combinatie van van alles en nog wat. En door de pasteltinten en veel lichtwit overal in huis door te voeren, wordt het een eenheid en brengt het rust."

Hoe ze spullen van de kringloop altijd weet te mixen en matchen met haar interieur? "Bij de kringloop vind ik regelmatig spullen die qua vorm in de smaak vallen, maar niet het pasteltintje hebben. Vaak is het dan alleen een kwestie van een kwast eroverheen, waardoor het toch weer bij de rest van het huis past."

Eén-uit-duizend keuken

Waar er tussen de keuken en woonkamer eerst een dichte muur stond, heeft het stel de muur deels opengebroken om wat meer ruimtelijkheid te creëren. "Eenmaal open vonden we het eigenlijk toch wel een beetje te kaal en te open. Daarom hebben we destijds zelf een raamkozijn gemaakt wat het toch net wat meer aankleed. Het geeft zo meer een scheidingsidee tussen de woonkamer en de keuken."

Doordat het tweetal de basis van de keuken rustig heeft gehouden, konden ze in de accessoires en muurbekleding voor uitgesproken items kiezen. Neem bijvoorbeeld het printbehang. Dit geeft de keuken net iets extra's.

Wanddecoratie van oude bedden

In het eetgedeelte springt de originele wanddecoratie gelijk in het oog. Leuk verhaal is dat Lotte deze packboards gratis op Marktplaats vond. "Het zijn oude bedbodems. Toen ik ze zag, wist ik gelijk dat ik er iets mee kon. Het maakt de ruimte echt af. Het is het statement item in huis."

Deurtjes dicht, oogjes toe

Ook op de bovenverdieping komen de pasteltinten consequent terug. Zo ook in de kinderkamers. Eén van de kids wilde altijd al slapen in een bedstee. Deze heeft ze gekregen. "De deurtjes heb ik ook weer gratis via Marktplaats opgehaald." Wat een leuk idee voor kinderen.

Wolk van een werkkamer 

Ter afsluiting van de rondleiding showt Lotte trots haar werkruimte. Ook hier zie je weer dezelfde kleuren, hetzelfde type printbehang, dezelfde stijl. Net zoals in de rest van het huis zijn ook hier veel meubels tweedehands. "Neem bijvoorbeeld de kastjes die uit een oude caravan komen. Ik vind het leuk om dit soort spullen te hergebruiken."

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Lotte heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 64).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore