Van onze partner Welkoop

Waarom een siertuin niet zonder speciale tuinmest kan

12 mei 2021 19:17 Aangepast: 18 mei 2021 11:58

Waar moeder aarde in een natuurtuin voornamelijk haar eigen ding doet, draait het er bij een siertuin om dat al het groen er strak bijstaat. En dat vraagt om onderhoud én speciale tuinmest. Over dat laatste vertelt Tom je meer.

Waarom kan een siertuin niet zonder tuinmest?

Bij siertuinen draait het om het esthetische aspect. Nu kan de natuur zelf veel, maar een tuin vol (sier)planten vraagt om extra aandacht. Wil je je siertuin vol rozen, rododendrons, hagen en hortensia's in optimale conditie krijgen en houden? Dan is bemesten met speciale tuinmest een must.

De grond waarin het groen staat, is letterlijk hun voedingsbron. Naast voeding halen ze er ook water en zuurstof uit. Een drietal waar ze niet zonder kunnen. Net als dat jij graag een goedgevulde maaltijd eet, geldt voor sierplanten hetzelfde.

Door je planten de juiste meststoffen te geven, maak je je planten sterker en energieker. De kans op ziektes en plagen verkleint, waardoor jij je sierplanten met minder (chemische) gewasbescherming hoeft te belasten.

Bovendien zal je voor je hulp worden beloond in de vorm van meer knoppen en een langere bloeitijd. Geef je je siertuin de juiste verzorging, dan houd je planten dus groen en sterk.

Welke tuinmest is volgens Tom de beste keuze?

"Een gezonde bodem is heel belangrijk. En dan bedoel ik niet alleen de voeding, maar ook dat de grond lekker rul en luchtig is. Daarom gebruik ik organische tuinmest. Deze zorgt voor een goede bodemstructuur in korte tijd."

Het mooie van deze meststof is dat het ruim drie maanden lang de juiste voedingsstoffen afgeeft en je snel resultaat ziet. Verder kun je het voor zowel groene als bloeiende planten in borders, plantenbakken en zelfs de moestuin gebruiken.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een Balinese buitenoase in Amsterdam

Wil je de juiste tuinmest voor je sierplanten kopen? Surf naar de website van Welkoop.

Miniatuurvoorbeeld
Handen in de grond

Alles wat je wil weten over potgrond

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore