Binnenkijken bij...

Binnenkijken: rijtjeshuis met nieuwe indeling

15 mei 2021 19:53

Wat doe je als je als huizenzoeker afknapt op de indeling, maar wel veel potentie ziet? Precies, dan gaan de muren eruit en begin je met een leeg canvas. Roos bouwde haar woning van binnen volledig opnieuw op. Kom binnen!

Roos (@homestyle_byroos): "Na heel veel lotingen en bezichtigingen zijn we hier terechtgekomen. Vooral op de raampartijen was ik gelijk verliefd. Ik houd van licht. Het was groot, ruim en het had veel mogelijkheden. Eigenlijk tikte het al mijn boxen aan. En het gevoel zat gelijk goed."

De verbouwing heeft veel emotionele waarde. Roos kreeg vorig jaar juni namelijk te horen dat ze borstkanker had. Gelukkig is ze er goed doorheen gekomen. "Dat heeft ervoor gezorgd dat ik gelukkig met de verbouwing door kon gaan. Het geeft nu extra veel plezier om te zien wat ik toen heb gedaan."

Raam hier, raam daar

Dankzij de enorme raampartijen is het een lichte woning. Iets waar Roos en haar man optimaal gebruik van wilden maken. Vandaar dat ze de keuken niet langer bij de tuin, maar aan de lichte voorkant wilden hebben. Verder hebben ze waar de huidige woonkamer zit veel verbouwd en veel licht gecreëerd, waardoor ook deze hoek van de kamer optimaal tot z'n recht komt.

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Ingestucte gordijnrails

"Eén van de mooiste dingen vind ik toch wel de ingestucte rails van de gordijnen. Deze verdwijnen in het plafond." Mooi afgewerkt! Daarbij hebben ze bewust gekozen voor een dubbele rails. "Als je het helemaal verduisterend wil hebben, dan kan het ene gordijn dicht. Wil je nog een beetje zonlicht naar binnen laten, dan is het sluiten van de vitrage al voldoende."

Van niets naar...

Ook op de bovenverdieping heeft het klusduo niet stilgezeten. Ze hebben namelijk alle muren eruit gehaald en zijn zelf aan het herindelen geslagen. "Het was voorheen een sociale huurwoning wat betekent dat er overal kunststofdeuren en lijsten in zaten. Door deze alleen al door hout te vervangen, krijg je al veel sfeer."

Verder heeft het koppel door te spelen met de ruimtes een heuse inloopkast en origineel tv- en wandmeubelstuk kunnen realiseren. Door te kiezen voor rustige kleuren op de wand blijven de kamers ruimtelijke, fris en licht.

Na Na
Na Na
Na Na

Project vol herinneringen

Roos is vooral heel trots op haar zolderproject. "Het was één grote lege ruimte. Alleen maar beton, verder stond er niets. We hebben zelf de indeling bedacht, en wanden en deuren geplaatst. Verder hebben we de isolatiematerialen eruit gehaald, waardoor alle oorspronkelijke balken tevoorschijn kwamen. Dit geeft een knus boerderijgevoel." 

Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Roos heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 63).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore