Binnenkijken bij...

Binnenkijken: wonen in een oude gymzaal

06 mei 2021 21:04 Aangepast: 07 mei 2021 09:15

Het gebeurt regelmatig: een lege fabriek, kerk of school dat te koop komt te staan. Hoe bijzonder wonen is dat. Bianca zag het samen met haar gezin wel zitten. Zij trokken in een lege gymzaal waar ze creatief met de royale ruimte konden losgaan. Kom binnen in deze unieke woning!

Bianca (@studiodjoy): "In 2016 konden we een bod uitbrengen. Vanaf het eerste moment dat we hier binnenkwamen, wisten we dat we iets bijzonders van dit fantastische pand konden maken." Dagdromen werd realiteit en zo wisten de nieuwe bewoners van het historische schoolpand een modern familiehuis te maken.

Interessante interieurstijl

"We hebben gekozen voor een moderne en industriële stijl. Het industriële vind je terug in de stalen elementen en in de betonnen vloer. Het moderne zit 'm in de strakke lijnen, minimalistische decoratie en zwart-wit-grijs als basiskleuren."

Binnenkomer der binnenkomers

Een gigantisch hoog plafond, grote stalen puien en XXL-planten, dat is hoe de entree het best te omschrijven is. "Aangezien we alles in de originele staat wilden terugbrengen, hebben we ervoor gezorgd dat de ingang op de oorspronkelijke plek terugkwam."

Knusheid in grootsheid

In eerste instantie zat er een verlaagd houten plafond in de woning. "Pas bij de verbouwing kwamen we erachter dat het zo'n enorm mooie kap heeft."

Hoewel het een uitdaging is om in één reusachtige ruimte sfeer en warmte te creëren, is het Bianca gelukt. Zo heeft ze de voormalige gymzaal opgedeeld in kleinere nissen en is er een vide geplaatst.

Riante keuken

De trotse bewoners hebben ervoor gekozen om het kolossale keukenblok voor de monumentale raampartij te plaatsen. Menigeen zal jaloers zijn op deze enorme keuken.

Meesterlijke moswand

Groot, groter, grootst. De moswand in het midden van de woning is niet te missen. "De moswand zorgt voor een stoer effect in het interieur. Ook is het in zo'n ruimte goed voor de akoestiek. En je hoeft er niets aan te doen. Het is een supergroot, mooi object in de ruimte." 

Hotelchic slapen en badderen 

Waar vroeger de kleedkamers, doucheruimtes en toiletten van de gymzaal zaten, zijn nu de slaapkamers en badkamers gesetteld. Wederom in de stijl die ook in de rest van de woning is gebruikt. Bijzonder element om uit te lichten, is toch wel de wand van gestucte houten platen met metallic look in de master bedroom.

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Bianca of haar website heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 59).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore