Binnenkijken bij...

Binnenkijken: jaren 30-woning vol originele details

08 mei 2021 20:01

Het gros van de woningzoekers haakt af als ze zien dat er nog heel veel werk aan de winkel is, voordat je lekker in je nieuwe huis kunt trekken. Sarina en haar man gingen het klusavontuur juist wél aan. Kom binnen!

Eind 2016 was het duo op zoek naar een nieuwe jaren 30-woning. Die zoektocht was niet zo makkelijk. Sarina (@hoff.van.saar): "Elk huis was óf veels te duur óf er was al veel aan de woning gedaan, waardoor veel originele elementen waren verdwenen.

Totdat we hoorden over dit huis. Ik wist dat de locatie heel mooi was alleen zag het er niet uit." Toen het stel het in het echt zag, dachten ze: 'Oh jee!' Want echt alles moest aan de woning worden opgeknapt.

Klein maar fijn

Zoals vaker in een jaren 30-woning hebben Sarina en haar man ook een petieterige woonkamer. Dit komt mede door de knappe ensuite-deuren die de woonkamer van de eetruimte scheiden. Om optisch toch wat extra vierkante meters bij te snoepen, hebben ze de kamer lekker licht gehouden en hebben ze een hoekkast verwijderd.

"Daarnaast was er in de erker een soort toonbankachtige vensterbank over de verwarming heen geplaatst. Die hebben we er samen met de verwarmingen uitgehaald, omdat we nu vloerverwarming hebben. Ook dit heeft extra ruimte opgeleverd."

Voor Voor
Na Na
Na Na
Voor Voor
Na Na

Dineren bij haardvuur

Ook hier hebben de bewoners gekeken hoe ze centimeters konden winnen. Zo hebben ze de oorspronkelijke schouw laten vervangen door een nieuwe maatje-minder versie.

Voor Voor
Voor Voor
Na Na

Van hutje-mutje naar open keuken

Waar mogelijk heeft het klusduo de benedenverdieping slimmer ingericht. Neem als voorbeeld de keuken. Hier hebben ze een muur opengebroken, zodat ze een grote open leefkeuken en een ruimer toilet konden realiseren. 

Voor Voor
Voor Voor
Voor Voor
Na Na
Na Na

Hal met allure

In de hal zijn meerdere authentieke details bewaard gebleven. "We hadden het geluk dat in alle originele deuren het glas-in-lood nog in orde was, dus die hebben we opnieuw kunnen gebruiken. Daarnaast hebben we de trap opengemaakt. Het was met panelen dichtgemaakt. Die hebben we er afgehaald en de spijlen hebben we via Marktplaats gevonden en erop gemonteerd."

Voor Voor
Na Na

Riante eerste verdieping

Net als de rest van het huis, heeft ook de eerste etage veel aandacht gekregen. Alle ruimtes zijn zo ingedeeld dat er zo efficiënt mogelijk met de ruimtes is omgesprongen. Om de kamers ruimtelijk te laten ogen, is er voor neutrale aardetinten gekozen. Goede tip voor als het aantal meters beperkt is en je toch iets anders dan wit op de muur wil.

Zolder zonder zooi

Waar de zolder vaak tot 'komt-later-wel' project wordt gedegradeerd, hebben Sarina en haar man er iets heel moois van gemaakt. Moet ook wel, want de twee verwachten een tweede kindje. "We hebben inbouwkasten voor alle kleding laten maken. Verder hebben we de wasmachine en droger weggewerkt."

Inspiratie genoeg!

Voor Voor
Na Na
Na Na
Na Na

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Sarina heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 58).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore