Binnenkijken bij...

Binnenkijken: arbeiderswoning uit 1919 met stoere looks

10 september 2021 17:01 Aangepast: 12 september 2021 13:15

Hoe zou jij je huis inrichten als het een leeg canvas met maar één binnenmuur was? Veel mensen zouden een joker voor zo'n bouwval inzetten. Daphne niet. Zij heeft haar arbeidershuis in Haarlem nieuw leven ingeblazen. Kom binnen!

In januari 2020 hebben Daphne (@onshuisinhaarlem) en haar vriend de voormalige huurwoning gekocht. "Wat we kregen, was een honderd jaar oud huis met vier muren en een dak. Enkele muurtjes, enkele stenen wandjes. Er lag geen vloer, er was geen fundering, niets. Bij de voordeur stapte je gelijk in een gat."

Dat er veel werk aan de winkel was, was geen verrassing. "We hebben het huis extra goed geïsoleerd en hebben vloerverwarming geplaatst met daar bovenop een PVC-vloer."

Roomdivider

Omdat het koppel een grote benedenruimte met een open keuken heeft, hebben ze in het midden een ronde tafel geplaatst. Dit staat niet alleen esthetisch goed, het splitst ook de twee ruimtes. 

In de keuken hebben ze het keukenblok met de hoge kasten met elkaar verbonden door een barretje voor het raam te plaatsen. Praktisch en vooral erg leuk gedaan!

Voor Voor
Na Na

Elk hoekje en gaatje benutten

Slim omgaan met de ruimte, dat kun je wel aan de bewoners overlaten. Ze hebben van de loze ruimte onder de trap een plek voor de jassen, schoenen en kattenbak gemaakt. 

Doe-het-zelf bovenverdieping

Boven was het één grote ruimte. "We konden helemaal zelf bepalen hoe we de ruimtes wilden indelen. Voor en achter waren de kozijnen al aanwezig, zodat we wisten waar de wanden ongeveer moesten komen."

Master bedroom

Het stel wilde waar mogelijk oude elementen van de woning graag opknappen. Zo hebben ze in hun slaapkamer optimaal van de hoogte gebruik gemaakt en de balken een opfrisbeurt gegeven.

"Alle balken waren mooi, waardoor we besloten ze in het zicht te willen hebben. Daarom hebben we alle balken geschuurd en gebeitst." Niet alleen een blikvanger in de slaapkamer, maar ook een mooie manier om de hoogte van de ruimte te accentueren.  

Voor Voor
Na Na
Na Na

Betonlook badkamer

Ook in de badkamer zijn de bewoners zo efficiënt mogelijk met de ruimte omgegaan. "De douche hebben we onder de schuine wand geplaatst. Verder hebben we het laten tegelen en hebben we beal stuc (betonlook) gedaan." 

Wat een leuk, stoer huis is dit!

Nog een extra inspiratierondje door de woning maken? Scroll door de Instagram-feed van Daphne heen of bekijk het fragment terug via Videoland (aflevering 53).

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore